Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nők fókuszban – Dunai Ágnes

Nők fókuszban – Dunai Ágnes

Három gyöngyösi nő is szerepel a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a megyei Hírlap által létrehozott „Nők fókuszban” kiadványban. Ennek célja, hogy mintaként szolgáló női vezetők bemutatásával is ösztönözze a nők közéleti szerepvállalását. Ebben kapott helyet Dunai Ágnes is, a Dubicz Borászat tulajdonosa és a gyöngyösi Borpalota életre keltője is. Szerinte egy női vezető mindig hátránnyal indul, azonban szakmai tudás és a belefektetett munka végül minden vállalkozó kedvű hölgyet megsegít.

Alázat, szakmai tudás és elhivatottság. Dunai Ágnes szerint többek között ezek egy jó női vezető ismérvei. A Dubicz Borászat vezetőjeként már 17 éve példamutató munkát végez, így idén nem véletlenül került bele a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által is létrehozott „Nők fókuszban” kiadványba. Mint mondja: a fővárosban nőtt fel, de egy mátrai borkóstolón szeretett bele a szőlőtermesztés és a borkészítés világába, innentől pedig nem volt kérdés, hogy mivel szeretne foglalkozni. Szerinte egy női vezető mindig hátránnyal indul, hiszen a mai napig vannak fenntartások velük kapcsolatban, azonban a hosszú és kemény munka mindig meghozza az eredményét, ehhez viszont dolgozni kell.

– Határozottnak és keménynek kell lenni, de ugyanakkor tiszteletben kell tartani a férfi kollegák szakmai tudását is. Mindig azt mondom, hogy a csapatmunka annak az egy liter bornak az elkészítése, amivel a fogyasztó találkozikk és minden egyes kollegámnak a szakmai tudását összeadva készítjük ezeket a borokat. Tisztelni kell, alázat, ami nagyon fontos és tulajdonképpen minden évjáratban a legjobb tudásukat kell minden kollegának beletennie abba az egy liter borba. – véli Dunai Ágnes, a Dubicz Borászat & Szőlőbirtok ügyvezető igazgatója.

Mint mondja: ő is találkozott már előítélettel munkája során, de a gyártott termékek és a mögötte lévő szakmai tudás mindig őt igazolták és végül elismerték, mint szakembert. Szerinte egy ma induló cég női vezetőjeként nincs könnyű dolga senkinek, azonban ha szakmai téren minél nagyobb tudásra tesz szert valaki, akkor az biztos alapokra helyezi az adott vállalkozást. Többek között ezt az üzenetet kívánja továbbadni minden vállalkozó szellemű nőnek.

– Szakmai tudást, azt nagyon fontos megszerezni. Nem elég ma már egy diplomát szerezni, az egy papír. Egészen alulról kell megtanulni a szakmát. Itt az alázat a fontos. Rengeteg olyan diplomás emberrel találkozok, hogy ide jönnek és az igények megvannak, de ugyanakkor önállóan kéne produkálni akkor az már nem igazán megy. Tehát meg kell tanulni a szakmát – mondta az ügyvezető igazgató.

Dunai Ágnes hozzátette: természetesen örül és megtiszteltetésnek veszi, hogy bekerült a 22 szerencsés nő közé. Reméli, ezekből a példákból sokan tanulnak, és még többen vágnak bele álmuk megvalósításába.

A “Nők fókuszban” kiadványban szerepet kapott még Dr. Lénártné Benei Anikó a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetője és Nagy Andrea a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központ igazgatója is. A velük készült interjúkat a jövő héten láthatják.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
10:06
Reklám
10:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 1. – Miből lesz a cserebogár? - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Maradj velem
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság