Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Művészeti pályázatok díjátadója

Művészeti pályázatok díjátadója

Díjakat adott át a Vachott Sándor Városi Könyvtár két művészeti pályázat nyerteseinek tegnap a könyvtár belső udvarán. A Magyar Költészet Napja alkalmából meghirdetett vers pályázat és a Vers-es kép pályázat eredményhirdetését, valamint a képekből készült kiállítást egyszerre rendezte meg a művelődési intézmény az Országos Könyvtári Napok keretében.

A világjárvány miatt egyszerre több művészeti pályázat kapcsán is eredményt hirdetett a Vachott Sándor Városi Könyvtár. Az eseményre az intézmény udvarán gyülekeztek a díjazottak és az érdeklődő közönség.

– Eredményt hirdettünk már a verspályázatból, mert a Magyar Költészet Napjára voltak kihirdetve ezek a pályázatok. Csak sajnos a járvány miatt még nem került sor díjátadásra, illetve nem tudtunk kiállítást rendezni. Úgyhogy ezt most igyekszünk bepótolni, annál is inkább, hogy most vannak az Országos Könyvtári Napok. – mondta Petrovics Éva, a Vachott Sándor Városi Könyvtár tájékoztató könyvtárosa.

A Vers-es kép pályázat kategóriájában két művészeti stílus is találkozott. A pályázók feladata az volt, hogy az egyik kedvenc versükből rajzoljanak le egy jellemző jelenetet. A felnőttek közül Viktor Anna lett az első. Diák kategóriában a felsősök közül Gáspár Alexandra Leila, az alsó tagozatosak közül pedig, Daru Dávid Ferenc vitte el az első helyet, akitől azt kérdeztük, mi látható az alkotásukon.
– Egy csónakot, amin én ülök. – És mi volt a vers, amit választottál hozzá? – Vajda János, Nádas Tavon. – mondta Daru Dávid Ferenc 3. osztályos tanuló.

Daru Dávid hozzátette, a rajzórákat szereti, de most nem gondolja, hogy élethivatásának választja a rajzolást, mint említette, ez inkább számára hobbi.
A rendezvény folytatásában a Költészet Világnapja alkalmából kiírt művészeti pályázat nyertesei vehették át a jutalmukat, köztük Dr. Végh Attila, aki harmadik helyezést ért el az „Amikor Feladtam Összes Eddigi Elvemet” című költeményével.

– Megpályáztam és meglepődtem rajta, bevallom őszintén, hogy harmadik helyet értem el vele. Nyilván nagyon örültem neki és megtiszteltetésnek veszem. – mondta Dr. Végh Attila, önkormányzati képviselő.

A művészeti pályázatok díjátadó ünnepségen az Illés Szekerén Emlékzenekar és a Purga együttes zenélt.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - India 2. rész
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Cimbaliband és Danics Dóra & Gera Attila - Ederlezi és Balkánia
16:02
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:06
Reklám
19:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság