Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Már kérhető az ingyenes oltás

Már kérhető az ingyenes oltás

Már a háziorvosi praxisokban és az üzemorvosoknál van az influenza elleni védőoltás, amely most mindenki számára ingyenesen elérhető. Müller Cecília országos tisztifőorvos bízik abban, hogy sokan élnek ezzel a lehetőséggel, hiszen ha tünetek esetén az influenza kizárható, könnyebben és gyorsabban tudnak diagnosztizálni más betegséget. Az egyik gyöngyösi háziorvosi rendelőben két nap alatt több mint negyvenen kérték az oltást.

– Már kint van a körzetekben, a háziorvosi praxisokban, és az üzemorvosoknál is az oltóanyag, kérem, hogy aki magas kockázatú, az éljen ezzel a lehetőséggel, és oltakozzon influenza ellen. – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Nem csak nekik, hanem most mindenki számára ingyenes az oltás. Az oltóanyagot hétfőtől vehették át az orvosok az ÁNTSZ-től, ebben a rendelőben azóta pedig már több mint 40 páciens kérte a vakcina beadatását.

– Senkit nem beszélünk le az oltásról, és rá sem beszélünk oltásra, mindenki a saját egészségügyi állapotát átgondolva, hogy ha úgy érzi, hogy fogékony arra, hogy amikor bejön az őszi időszak és folyamatosan meghűlésekkel küszködik, egészen tavasz elejéig, amíg a vírusok jobban előfordulnak, és gyakran betegeskednek, nekik mindenféleképpen ajánljuk, különösen a krónikus betegekre. – mondta Dr. Rechtorisz László háziorvos.

A háziorvosok és gyermekorvosok 500 darab oltóanyagot igényelhetnek. Ezek két A és egy B influenzatörzs ellen biztosítanak védelmet, egészen az influenzaszezon végéig.

– Az lenne a feltétel, hogy infekcióban szenvedő, náthás, köhögős, lázas, hőemelkedéses beteg ne jelentkezzen, mert akkor ott a védőoltás most nem éppen hasznos, de amint elmúltak az ilyen panaszai, vagy teljesen panaszmentes már, akkor jöhet. – mondta a háziorvos.

Dr. Rechtorisz László azt mondja: a betegei 80%-a általában kéri az oltást, idén pedig úgy gondolja, többen be fogják adatni. Lehetséges mellékhatás lehet az oltás helyének érzékenysége, hőemelkedés, de a háziorvos szerint ezek aránya elenyésző.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
Közvetítés Gyöngyös város testületi üléséről – a közvetítés hosszától függően változhat műsorunk
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Észak-Macedónia
18:11
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Portugália
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Őslovak leszármazottja a Hucul - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság