Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egészségvédelmi szűrőprogram

Egészségvédelmi szűrőprogram

Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja ismét ellátogatott Gyöngyösre, így azok a lakosok, akik nem tudtak a hét elején részt venni a szűrővizsgálatokon, azok most ezt megtehették. A programnak a legfőbb célkitűzése, hogy kortól, lakhelytől, foglalkozástól függetlenül minden magyar állampolgárnak lehetőséget biztosítson saját egészségi állapotának felmérésére.

A héten 2. alkalommal is kitelepült Gyöngyösön az egészségvédelmi szűrőkamion. Szem- és hallásvizsgálat, vércukorszint és vérnyomásmérés – közel 40 vizsgálatból teljes képet kaphattak egészségi állapotukról a jelentkezők.

– 4 évvel ezelőtt már itt volt ez a kamion, ugyancsak a lencse gyár segítségével. Fontos, hogy a gyöngyösi lakosság is részt vehessen egy olyan szűrőprogram rendezvényen ami TAJ-szám mentes, úgy hogy bárki részt vehet ezen. – mondta Szekrényes Tamás, a Szekrényes Fotó Optika ügyvezetője.

A lakosok pozitívan fogadták az ingyenes szűrés lehetőségét.

– Nagyon jól éreztem magam, nagyon gyorsak voltak, nagyon korrektek, nekem nagyon-nagyon tetszett. Egy kis gond van a vérnyomásommal, ami soha nem szokott lenni, inkább alacsony, most lehet az izgulás miatt lett egy kicsit magasabb. – mondta Holtner Ferencné.

Többen is fontosnak tartják, hogy rendszeresen szűressék magukat.

– Azért tartom fontosnak, hogy az ember legyen tisztában az egészségügyi állapotával és helyzetével. Hogy min akarok változtatni? Nem valószínű, hogy sok mindenen, 71 évesen már nehezen áll át az ember. Étkezési szokáson már nehéz változtatni, fizikailag meg vitorlázni, síelni már nem tudnék. Az a séta, amit én hetente gyalogolok, azt megteszem továbbra is. – mondta Scitoszky Endre.

A programban résztvevők a vizsgálatok kiértékelése után tanácsadásban is részesültek. Ha például valamelyik értékük nem volt megfelelő, életminőségük javítása érdekében életmód-változtatást javasoltak. Emellett anatómiai bemutatókon keresztül ismerkedhettek meg az emberi testtel és annak működésével.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - India 2. rész
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Cimbaliband és Danics Dóra & Gera Attila - Ederlezi és Balkánia
16:02
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:06
Reklám
19:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság