Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sátor alatt várakozhatnak a betegek

Sátor alatt várakozhatnak a betegek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Sátrat állítottak fel a Bugát Pál Kórház rendelőintézetének főbejárata elé, hogy a várakozó betegeket védjék az őszi időjárás okozta kellemetlenségektől. Az intézmény arra kéri a pácienseket, hogy ott is tartsák a szociális távolságot, viseljenek maszkot, és a kapott időpont előtt 10-15 perccel érkezzenek.

A koronavírus első hulláma után, májusban újraindultak a szakrendelések a Bugát Pál Kórházban. Akkor és azóta is arra kérik a betegeket, hogy telefonon vagy elektronikus úton kérjenek időpontot a szakrendelésekre. Óránként 4 beteget látnak el, a főbejáratnál lázat mérnek. A vizsgálat elvégzése után a távozó beteg a szakrendelő bejáratánál a biztonsági szolgálatnak jelzi, hogy melyik szakrendelésről jött, így az oda érkező következő beteget be tudják hívni.

A kint várakozók csoportosulásának elkerülése érdekében az intézmény arra kéri a betegeket, hogy az időpontjuk előtt 10-15 perccel érkezzenek, mert a tapasztalat szerint sokan órákkal hamarabb érkeznek, vagy késve. A zordabb időjárás miatt védeni szeretnék a betegeket, ezért egy 10×5 méteres, nyitott sátrat állítottak fel, de a kórház vezetése arra kéri a pácienseket ott is tartsák a szociális távolságot, és viseljenek maszkot.

A beléptetésnél a hőmérőzés, kézfertőtlenítés, továbbra is a rendelőintézet épületében történik.

Az intézmény kéri a betegeket, hogy az előzetes időpontkérést telefonon, elektronikus úton pedig kizárólag a kórház honlapján található felületen kezdeményezzék.


Tovább az archívumra