Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jó gyakorlatok online az Őszi Pedagógiai Szakmai Napokon

Jó gyakorlatok online az Őszi Pedagógiai Szakmai Napokon

Aktív szakmai munka folyik Gyöngyös óvodáiban a járványhelyzet idején is – tájékoztatta televíziónkat Molnár Lászlóné intézményvezető. Az Egri Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett Őszi szakmai napokon, 3 óvoda mutatta be „jó gyakorlatát” az online konferenciákon.

Mivel személyes találkozókra nincs lehetőség, így online zajlanak az Őszi Pedagógiai Szakmai Napok, prezentációkban lehet bemutatkozni – mondja Molnár Lászlóné.

– A múlt héten két óvodánk mutatkozott be, annak apropójából, hogy a Dobó úti és a Jeruzsálem úti tagóvodák pályáztak bázis intézmény címre és ezt el is nyerték, ami azt jelenti, hogy 3 éven keresztül a megye óvodái az ő jó gyakorlatukat látogathatják. – mondta Molnár Lászlóné, Gyöngyös Város Óvodái intézményvezetője.

A gyöngyösi óvodákban nagyon színvonalas szakmai munka folyik, ezért szeretnék városon kívüli intézményeknek is megmutatni, hogy ők is alkalmazhassák ezt a nevelő munka során – tette hozzá az intézményvezető. A Jeruzsálem úti óvoda egy tehetséggondozó programmal, alkotó műhelymunkával mutatkozott be az online konferencián.

– A két jó gyakorlatunk közül, egy tehetséggondozó programmal, a Szivárvány délelőttel léptünk fel. – mondta Domoszlai Andrea, a Jeruzsálem Úti Tagóvoda vezetője.

Ha majd a járványügyi helyzet engedi, a jövőben nem csak a gyöngyösi ovisokat, hanem a járás csemetéit is várják a következő Szivárvány délelőttre – tette hozzá Domoszlai Andrea. A Dobó úti Tagóvoda 3 „jó gyakorlatot” is kiválasztott.

– A Gurul az óvoda programsorozat az egyik, ami három egymást követő szombaton zajlik ősszel, szabadidőben indulunk kerékpározni. Bármivel, ami gurul, rollerrel, futó biciklivel, ha valaki esetleg még nem tud kerékpározni. – mondta Beszéné Gábor Judit, a Dobó Úti Tagóvoda óvodapedagógusa.

Ilyen jó gyakorlat még a Luca nap és a Kertész farsang.

A tavaszi Pedagógiai Szakmai Napok is elmaradtak, így most az akkorra készült érzékenyítő programot is az őszi szakmai napokon mutatta be a Katona József úti Tagóvoda. A program vezetője, saját érintettsége kapcsán hozta létre az érzékenyítő foglalkozásokat.

– 2 éve költöztem ide a férjem által, aki vak. Ő kezdett el bejárni az óvodába hozzánk, és észrevettem, hogy a gyerekek különleges érzéseket táplálnak iránta, és szívesen beszélgettek vele, és feljött ez a téma, hogy egy vak ember, hogyan élhet teljes életet. – mondta Zics Boglárka, a Katona József Úti Tagóvoda programvezetője.

A gyerekek így megismerkedhettek a fehér bottal, a braille írással, vakvezető kutyával. Ezt mutatták be a prezentációban. A járványhelyzet után pedig a megye óvodái el is látogathatnak a gyöngyösi intézményekbe, hogy a jó gyakorlatokat helyben is megtapasztalhassák.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:13
Zeneiskolások előadása - Trió - Haydn: G-dúr trió - Rondo all ungherese
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Üzleti negyed - gazdasági magazin - ismétlés
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 3. – Isten tenyerén? - rajzfilm sorozat
18:15
Méhlegelők - filmetűd
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság