Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ülésezett a testület

Ülésezett a testület

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jövőre is térítésmentesen biztosítja a rotavírus elleni védőoltást a csecsemőknek a gyöngyösi önkormányzat. A védőoltási program folytatásáról októberi ülésén döntött a város képviselő-testülete, amely elfogadta egyebek mellett a művelődési központ jövő évi programterveztét is.

Mintegy 43 napirendet tárgyal mai ülésén a helyi képviselő-testület. A grémium több napirend előtti jelentést egy csokorban elfogadott, majd döntöttek arról, hogy a helyi lakásrendelet módosításáról, amely bizonyos esetekben újabb emelést tartalmaz 2021. január elsejétől, majd a novemberi ülésükön tárgyalnak.

Arról viszont az októberi ülésen döntés született, hogy a jövő évben is folytatódik a rotavírus elleni védőoltási program. A 2021. január 1. és december 31. között született 6-24 hetes csecsemők részére, a törvényes képviselő kérelmére, térítésmentesen elérhetővé válik a vakcina. Erre mintegy 8,6 millió forintnyi forrást biztosít a képviselő-testület a város jövő évi költségvetésében.

Határoztak arról, hogy nem módosítják a területi védőnői körzethatárokat, így nem fog csökkeni a védőnők száma Gyöngyösön, a jövőben is 8 szakember látja el ezt a feladatot. Ez azonban többletköltséget jelent majd a városnak.

A testület új rendeletet alkotott Gyöngyös város jelképeihez és névhasználatához kapcsolódóan, így november elsejétől polgármesteri hatáskörbe került, hogy kik és milyen formában használhatják Gyöngyös város címerét, zászlaját, valamint a szerdán hivatalosan is bemutatott városlogót. Szintén polgármesteri határkörbe került a Gyöngyös és a város településrészei – így Mátrafüred, Mátraháza, Kékestető, Sástó – nevének használatáról szóló döntés, mely bizottsági kérésre kiegészült Farkasmály nevével is. Így ezeket a jövőben csak engedéllyel lehet használni. A képviselő-testület megtilthatja a névhasználatot, ha az az önkormányzat jogát vagy jogos érdekét sérti.

Határoztak a Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. 2021. évi rendezvénytervéről is. A képviselők abban maradtak, hogy a tervezett rendezvényeket elfogadják, ugyanakkor a költségeket csak tájékoztató jelleggel hagyják jóvá, a tényleges költségigényekről, a város jövő évi költségvetésének tervezésekor határoznak. Ennek legfőbb oka a pandémiás helyzet, kétséges ugyanis, hogy a járvány meddig húzódik el, így azt sem lehet jelenleg tudni, hogy a tervezett rendezvények közül mi tartható majd meg.


Tovább az archívumra