Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bőséges krizantém választék

Bőséges krizantém választék

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jobb minőségű krizantémokat vásárolhatunk idén, és a legtöbb helyen olcsóbban, mint tavaly. Egy szálért 400-600 forintot kérnek el a kereskedők, a legnépszerűbb a zöld és a fehér színű szálas virág. Az üzletekben és a piacon az élő virágokon felül különböző tűzött vagy tobozos tálakat, koszorúkat is találhatunk. Az általunk megkérdezettek többsége azonban az élő virágokat részesíti előnyben.

Tűszirmú krizantémok, különböző színekben. Különleges, és a legnépszerűbb idén ebben az üzletben. Leginkább a zöld és a fehér a legkeresettebb.

– Az extrább minőségűt kaptuk Magyarországra Hollandiából, ennek az az oka, hogy Szlovákiában már megtiltották a halottak napját, és nem mehetnek ki a sírokhoz, tehát a hollandoknak el kell adniuk a normális minőségű virágot, és most már Magyarországon is megkaphatjuk ezeket a minőségi árukat. – mondta Korsós Róbert virágkötő, a Virág-Kuckó tulajdonosa.

Éppen ezért 100-200 forinttal olcsóbb a krizantém, 400 és 600 forint körül mozog az ára szálanként. A magyar termelőktől is egyre jobb minőségű virágokat szereznek be, így tovább szép maradhat a sírokon is. A tűzött tálak is gyorsan fogynak, ezeket a tavalyi áron lehet megvásárolni.

A piac is megtelt virágkereskedőkkel, koszorúkat, különböző művirágokkal tűzdelt készítményeket, csokrokat és cserepes virágokat is nagy számban találunk. Van, aki idén új termékkel készült a temetőbe látogatók számára.

– Ezek újdonságok, amiket tetszenek látni, gipszből készült sírdíszek, a fából készültek is helyesek, kedvesek, hoztunk egy kis újdonságot az emlékünkbe, fájdalmunkba. – mondta Juhász Istvánné.

Ezek 2-3 ezer forintba kerülnek, a különböző csokrok, cserepes virágok, koszorúk árai pedig változóak, de mint megtudtuk, a legtöbben nem emeltek árat. Az általunk megkérdezett vásárlók többsége az élő virágokat részesíti előnyben.

A kereskedők egész héten várják a vásárlókat, sokan azonban már előre megrendelték vagy megvásárolták azokat a virágokat és koszorúkat, amelyeket a temetőbe szánnak.


Tovább az archívumra