Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bemutatták Gyöngyös logóját

Bemutatták Gyöngyös logóját

A Mátra, Kékestető, Galyatető, Sástó, szőlőültetvények. Bemutatták Gyöngyös város logóját, a nyertes emblémán megjelennek a régióra jellemző földrajzi értékek és a zöld város egyaránt – hangzott el az átadó ünnepségen, a városháza dísztermében, ahol a tervező, a gyöngyösi születésű Garai Gábor nyújtotta át Hiesz György polgármesternek a térséget szimbolizáló emblémát.

A képviselő- testület szeptemberi ülésén elfogadta annak a szakmai bizottságnak a döntését, amely 37 pályázó 65 érvényes logóterve közül kiválasztotta Gyöngyös logóját. Az embléma segíti majd a település népszerűsítését, könnyebbé teszi a város beazonosítását, de semmiképpen nem váltja fel, és nem helyettesíti Gyöngyös címerét – hangzott el a nyertes pályamű bemutatásakor. Kellett egy sokkal egyszerűbb jelkép, ami a várost szimbolizálja – mondta a logópályázat lebonyolításáért felelős alpolgármester.

– Gyöngyösnek van egy nagyon szép címere, amit a XIV. században hoztak létre, ami az akkori emberek számára értelmezhető volt, de ma a XXI. században már a gyöngyösiek számára is magyarázni kell, hogy a címerünk mit tartalmaz. Ezért arra gondoltunk, hogy kell egy olyan sokkal egyszerűbb azonosításra alkalmas jelkép, amit könnyebben tudnak kötni Gyöngyös városához. – mondta Kárpáti István, Gyöngyös alpolgármestere.

A bírálóbizottság a logótervek közül Garai Gábor munkáját javasolta elfogadásra, melyet a testület jóváhagyott. A gyöngyösi születésű művész adta át a logót Hiesz György polgármesternek.

A nyertes logó letisztult formavilága könnyed stílusban ábrázolja azt a régiót, ahol Gyöngyös elhelyezkedik.

– Gyöngyösről lényegében ez egy látkép is lehet, a mezőgazdasági területek, fentebb a turista útvonalak, sípályák, a kettős csúcs, Galyatető és Kékestető, és ezt ábrázoltam olyan stilizált formában, ami a régi stílusokra is utal. – mondta Garai Gábor.

A város vezetői szeretnék, ha minél több helyen szerepelne ez a jelkép a jövőben, offline és online környezetben, a honlapon, közösségi oldalakon, a tervek szerint ajándéktárgyakon, rendezvényplakátokon is jelen lesz.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Luther Márton élete 5. – Minden eladó - rajzfilm sorozat
10:08
Reklám
10:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 6. – Kenyértörés - rajzfilm sorozat
18:15
Márkus Liza - Csak egy tánc volt
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Malaysia 2. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság