Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Takarítják a sírokat, készülnek Mindenszentekre

Takarítják a sírokat, készülnek Mindenszentekre

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közeledik Mindenszentek és halottak napja. A temetőket üzemeltető Városgondozási Zrt. felkészült, hiszen idén is sok látogatóra számítanak a sírkertekben. Az ünnepek előtt és alatt a temetőgondnokság folyamatosan üríti a konténereket és elvégzik a temetők fenntartásához szükséges tevékenységeket.

A napokban már többen kilátogattak a temetőkbe, hogy megtisztítsák, rendbe tegyék a sírhelyeket, hogy Mindenszentek napján méltóképpen tudjanak megemlékezni elhunyt szeretteikről. Volt olyan, aki a vírusra való tekintettel döntött úgy, hogy hamarabb látogatja meg a sírokat, elkerülve a tömeget, de volt olyan is aki, most csak rendbe teszi a sírokat és a megemlékezés napján még kilátogat.

A Városgondozási Zrt. munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy a temető, illetve a közvetlen környezetében teljes legyen a rend, azonban állandó problémát okoz, hogy az elszáradt virágokat sokan a sír mellett hagyják és az egyéb szemetet is szétszórják. Az üzemeltető arra kéri a lakosokat, hogy a konténerekbe dobják a hulladékot.

– A konténereket naponta ürítjük az ünnepek előtt. Mindenkit kérünk, hogy mindenképpen bele dobáljanak mindenféle szemetet, ne mellé. Mindenki próbáljon a másik testi épségére vigyázni, éghető anyag mellett mécsest ne gyújtson meg, illetve mindenki nagyon vigyázzon az értékeire. – mondta Tuzáné Fritz Hajnalka, a Városgondozási Zrt. megbízott temetkezési üzletágvezetője.

A cég munkatársai továbbá kérik a lakosokat, hogy a vírusra való tekintettel tartsák be az országosan előírt szabályokat, és lehetőség szerint az ajánlásokat, valamint a temetői rendet is a zavartalan megemlékezés érdekében.


Tovább az archívumra