Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyorsul a járvány terjedése, újabb szigorítások léptek életbe

Gyorsul a járvány terjedése, újabb szigorítások léptek életbe

December közepéig elérik a teljesítőképességük határát a kórházak – jelentette be Orbán Viktor tegnap a közösségi oldalán, aki elmondta: újabb szigorításokról döntött a kormány. Ma éjféltől életbe lép az éjszakai kijárási korlátozás, 0 óra és reggel 5 óra között mindenkinek otthon kell maradnia. A mozikban, színházakban a nézők csak minden harmadik ülőhelyet foglalhatják el, a fővárosban és a megyei jogú városokban sűrítik a buszjáratokat, és országszerte ingyenessé vált ismét a parkolás. Orbán Viktor szerint, ha összefogunk és betartjuk a szabályokat, nem lesz szükség újabb intézkedésekre.

A járvány terjedése felgyorsult, Ausztriában már másfélszer annyi az egymillió főre jutó fertőzött, mint hazánkban – így kezdte Orbán Viktor a rendkívüli intézkedésekről szóló tájékoztatóját a közösségi oldalon.

– Tapasztalataink szerint Magyarország 5-7 nap késéssel követi Ausztriát. Ha így lesz, és eddig így volt, akkor december közepéig kórházaink elérik teljesítőképességük határát. – mondta Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

Ezért újabb szigorítások lépnek életbe. November 4-től éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozást vezetnek be, csak munkavégzés céljából lehet elhagyni otthonainkat, illetve ha egészségkárosodással, életveszéllyel, vagy súlyos kárral fenyegető helyzet áll fenn, illetve életvédelmi céllal. A fővárosban és a megyei jogú városokban sűrítik a helyi járatokat, a parkolás pedig az egész országban ismét ingyenes.

A színházakban és mozikban továbbra is kötelező a maszk viselése, mostantól azonban csak minden harmadik ülőhelyet foglalhatják el a nézők. A gyöngyösi mozi eddig is igyekezett a nem egy háztartásból érkezők között helyeket kihagyni, és több óvintézkedést is megtesznek, hogy biztonságossá tegyék a mozizást.

– A kistermünk kapacitása 30, a nagytermünk pedig 40 körüli főre fog korlátozódni, miután csak minden harmadik székre értékesíthetünk jegyet. Ez a mai előadásokra már így is fog történni, hogy sem a jegypénztárban, sem az online felületeken nem lehet azokra a helyekre jegyet venni, amelyek lezárásra kerülnek. – mondta Pifkó Tamás, a Gyöngyösi Televízió Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Van olyan ágazat is, amely mától még szigorításokkal sem működhet, így például a szórakozóhelyek mostantól bezárnak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A sándorgyuri - portréfilm
15:21
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Verőke - Ide lábam, ne oda…
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Világörökség_Jászó 
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság