Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyűjtsük össze a falevelet!

Gyűjtsük össze a falevelet!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az őszi időszakban a közterületeken, ingatlanok előtt fontos a falevelek összegyűjtése, az árkok, átereszek takarítása. Az edényekben, zsákokban kihelyezett vagy a kötegelt zöldhulladékot 2 hetente, a hulladéknaptárban megjelölt időpontokban szállítja el a közszolgáltató.

Az ingatlanok előtti területek, árkok tisztántartása az ott lakók feladata, különösen fontos most, az őszi időszakban a hulló falevelek összegyűjtése – mondta Dr. Szemes Paula műszaki főelőadó. A közterületeken a falevelek eltakarítását az önkormányzat dolgozói végzik.

– A falevelek nagyon jól el tudják dugítani a csapadékvízelvezető-rendszert. Fontos, hogy mindenki megtegye, ami a kötelessége, itt konkrétan az árkokra gondolok, amennyiben az áteresz tömődik el, a vízmű hibabejelentő számára kell bejelenteni és a mosókocsi ezt meg tudja oldani. – mondta Dr. Szemes Paula, a Városüzemeltetési Igazgatóság műszaki főelőadója.

Az ingatlan előtti takarítás nem terjed ki ugyan a járdához közeli, rácsos víznyelőkre, azonban innen is tanácsos a faleveleket letakarítani, így a csapadék le tud folyni az úttestről. Az összegyűjtött faleveleket, kerti zöldhulladékot 2 hetente szállítja a közszolgáltató.

– Ez benne van a közszolgáltatás díjában, ezt elviszik, ha valamilyen edénybe kiteszik, erre külön felhívnám a figyelmet, hogy ömlesztve ne tegyék ki, mert nem fogják elvinni. – mondta Dr. Szemes Paula

A kötegelt formában kihelyezett nyesedéket, kerti zöldhulladékot is elszállítják. Fontos azonban, hogy a zöldhulladékot csak a hulladékszállítási naptárban megjelölt időpontban, a szállítás napján tegyék ki a közterületre – kéri a lakosokat a szakember.


Tovább az archívumra