Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem kötelező a maszk a strand teljes területén

Nem kötelező a maszk a strand teljes területén

A szigorítások után sem kötelező a maszk viselése a fürdők teljes területén, kizárólag a vendéglátó egységekben, de fokozottan kell ügyelni a megfelelő távolság betartására. A Dr. Csépe György Strand és Termáluszodában sem kötelező a védőeszköz használata, az üzemeltetők emiatt is nagy hangsúlyt fektetnek a megfelelő higiéniára, ezért óránkénti fertőtlenítés zajlik a strand teljes területén.

Az elszeparált öltözőket mutatja Juhász Péter a Sportfólió kft. ügyvezetője, melyek biztonságos átöltözést nyújtanak a vendégek számára. Már megkezdődött a téli szezon és csak a fedett uszodát lehet használni a strand területén, azonban a kormányrendeletek értelmében a fürdők teljes területén nem kötelező a maszk viselése.

– Van egy kormányrendelet, ami ajánlottá teszi, de nincs kötelezően előírva olyan klasszikus módon, mint amikor bemegy az ember egy pékségbe és egy zárt helyen vásárol. Mi egy hosszú szabadtéri szakaszon közelítjük meg azt az épületegységet, ahol már kvázi 1-2 méteren belül abban a kabinba tud belépni a vendég, ahol átöltözik. – mondta Juhász Péter, a Sportfólió Kft. ügyvezetője.

A legfontosabb a megfelelő higiénia – emelte ki az ügyvezető, aki elárulta, hogy a strand teljes területén óránként fertőtlenítenek, mind az öltözőkben, mind a medencék környékén. Emellett több kézfertőtlenítő automatát is kihelyeztek.

– Le van bontva óránként mit kell meglátogatni, a kilincseket, a különböző közlekedőfolyosókat, a medence teret is folyamatosan géppel takarítjuk. A pénztárnál van kézfertőtlenítő használati lehetőség, ami szabadon válaszható, de a lehetőség ott van. Sőt, ahogy belépünk az öltözőtérbe, az előtérbe is van felállítva egy mobil kézfertőtlenítő berendezés. – mondta Juhász Péter.

Az itt fürdőzők elégedettek a tisztasággal, szerintük a vírus ellenére is fontos a testmozgás és ehhez itt megvan a megfelelő higiénia.

– Szerintem ez a legbiztonságosabb hely itt most Gyöngyösön, itt rendszeresen takarítanak és fertőtlenítenek napközbe is. Legnagyobb tisztaság van, úgy hogy itt érzem biztonságban magam – nyilatkozta Keresztesi József.

– Rendkívüli tisztaság van, jó a víz, maximálisan meg vagyok elégedve. – mondta Juhász János.

Mint megtudtuk: az iskolai úszásoktatások leálltak, azonban a gyerekek külön-külön járhatnak úszni, ezért az őket kísérő szülőket kérik, hogy lehetőség szerint ne a zárt részen várakozzanak. Emellett mától indult a szauna est program.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 1. – Miből lesz a cserebogár? - rajzfilm sorozat
09:15
Molnár Dániel - Maradj velem
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:07
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 2. – Szópárbajok - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Édesanyám
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság