Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Kálváriaparti Általános Iskola felújítását sürgeti a képviselő

A Kálváriaparti Általános Iskola felújítását sürgeti a képviselő

A Kálváriaparti Általános Iskola fűtési problémáival kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Dudás Róbert, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője, aki a témában nemrég felszólalt a Parlamentben is, ahol arra kérte a kormányt, vizsgálja meg az esetet és haladéktalanul találjon megoldást a fűtési rendszer és az iskola korszerűsítésére. Dudás Róbert szerint a döntés nem tűr halasztást. A kormány, a jövő hét végére ígérte a hivatalos választ.

Még október végén szólalt fel az országgyűlés előtt Dudás Róbert, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője. Akkor a Kálváriaparti Általános Iskola fűtésproblémáit ismertette a grémiummal. A képviselő arra kérte a kormányt, vizsgálja meg az esetet és haladéktalanul találjon megoldást a rendszer korszerűsítésére.

Dudás Róbert mai tájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy amennyiben nem történik rövid időn belül felújítás, akkor az nem csak az oktatásra és az iskolára, de a diákokra és a szülőkre is rossz hatással lehet. A képviselő szerint: mára az iskola körülményeivel kapcsolatban nem a felelősöket kell megkeresni, hanem a megoldást.

– Arra már nincs időnk, hogy arról beszéljünk, hogy az elmúlt négy évtizedben ki mit tett és ki mit nem tett és, hogy mit kellett volna tenni, hiszen a helyzet már előállt. Itt most nem a felelősöket kell keresni, hanem megoldást. Megoldás kell erre a kialakult helyzetre, mert egy esetleges újabb iskolaszünet nagyon károsan érintené az oktatást, a gyermekeket, de ne feledkezzünk meg a szülőkről sem, hiszen a nyári és a tavaszi iskolaleállás kapcsán a szülők már az összes szabadságukat kivették, talán még a jövő évi szabadságukat is kivették. – mondta Dudás Róbert, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője.

Dudás Róbert a napokban látogatást tett az intézményben, ahol elmondása szerint rossz körülményekkel és elavult eszközökkel találkozott. Mint mondja: az iskolában folyó kiváló oktatás mellé szükségesek a megfelelő körülmények is, így az iskola felújítása nem tűr halasztást.

– Az elmúlt közel négy évtizedben komoly karbantartás nem történt, ez látszik is az omladozó vakolaton, a beszögelt ablakokon az öltözőkben, amik már nem nyithatók és nem kell mondani, hogy egy-egy edzés és mosdóhasználat után mennyire jó lenne, vagy szükséges lenne a vírushelyzettől eltekintve is a szellőztetés. A hiányzó padló és fali burkolatok, a beázások, az omladozó lépcsőházi vakolatok. Balesetveszélyessé vált az iskola egy-egy része. – mondta az országgyűlési képviselő.

A kormány a jövő hét végére ígért hivatalos választ a témával kapcsolatban. Korábban televíziónk kérdésére a Kálváriaparti Általános Iskola intézményvezető-helyettese azt mondta: a tankerület vezetőjével egyeztetett és azt az ígéretet kapta, jövőre betervezik az iskola 40 éves fűtési rendszerének korszerűsítését.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Luther Márton élete 5. – Minden eladó - rajzfilm sorozat
10:08
Reklám
10:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 6. – Kenyértörés - rajzfilm sorozat
18:15
Márkus Liza - Csak egy tánc volt
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Malaysia 2. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság