Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Folyamatos bérlakás-felújítások

Folyamatos bérlakás-felújítások

Gyöngyösön közel 500 önkormányzati bérlakás van, ezek vegyesen családi házas ingatlanok és tömblakások. Az önkormányzat több 10 millió forintot szán ezeknek a lakóhelyeknek az éves felújítására, karbantartására. Jelenleg is folyamatosan végzik a munkát a Városgondozási Zrt. munkatársai.

Ennél az önkormányzati lakásnál nemrég cserélték a nyílászárókat és a ház előtti járdaszakasz is megújult. A lakók régóta várták ezt a beruházást.

– Az önkormányzat óriási teljesítményt nyújtott. A cég, amelyik a felújítást csinálta, meg a Városgondozás – Kerek István urat kiemelve – nagyon sokat segítettek és sok köszönhető nekik, hogy hajtották ezt, meg a képviselőknek is és gondolom a polgármester meg a testület jóváhagyta, tehát egy sok összetevős munka eredménye, úgyhogy ez nagyszerű dolog. Amit még szeretnénk az a belső udvari világítás, hogy stabil legyen. – mondta Vargha Ágnes.

Ágnes emellett a belső udvaron egy járdaszakasz kijavítását is kérte és további 1-1 ajtó, ablak cseréjét. A felújítást végző Városgondozási Zrt. megkeresésünkre válaszolt a kérésre.

– Az összes nyílászárót szeretné kicseréltetni a lakó, erre most nem kerülhet sor. Ugyanakkor még az udvaron vetett föl két problémát: az egyik az udvari világítás volt. Szakemberrel mentünk ki rögtön a helyszínre ott kiderült, hogy egy másik közös udvarban lévő lakó az, aki le-föl kapcsolgatja a világítást, tehát nem volt semmi hibája. Egy rövid járdaszakasz volt még, amit észrevételezett a hölgy, aminek a javítása a következő éves tervben szerepel. – tájékoztatott Dorsánszki Zsolt, a Városgondozási Zrt. vezérigazgatója.

A vezérigazgató hozzátette, hogy a lakás állapotától függ a felújítási munka. A tervben általában a nyílászárók, tetők cseréje, fűtési rendszer korszerűsítése és festések szerepelnek. A karbantartás pedig egy ütemterv szerint halad, ugyanis Gyöngyösön összesen 497 önkormányzati lakás van.

– Több 10 millió forintot szán az önkormányzat ezeknek a lakásoknak az éves felújítására, karbantartására. Ez a felújítás, karbantartás egy éves terv szerint folyik, amelyet ütemezve az év során hajtunk végre. – mondta Dorsánszki Zsolt.

A vezérigazgató azt mondja, cégük mindent megtesz annak érdekében, hogy a bérlakások állapota megfelelő legyen, azonban ehhez az is kell, hogy a lakók betartsák a szerződésben vállaltakat, így kéri a bérlőket, hogy a hatékony munka érdekében, óvják meg a lakások állapotát.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
10:06
Reklám
10:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 1. – Miből lesz a cserebogár? - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Maradj velem
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság