Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 70 éves a városi könyvtár

70 éves a városi könyvtár

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

70 éves lett novemberben a városi könyvtár. Az évfordulóra könyvtártörténeti kiállítással és az intézmény történetét áttekintő emlékkönyvvel emlékeznek meg. A könyvtár közösségi oldalán pedig “7 évtized a könyvek között” címmel, évtizedekre bontva mutatják be a könyvtár történetét videókon keresztül.

Katalóguscédulák, Sokol rádió és vetítőgép. Időutazásra várja olvasóit a könyvtár december közepéig. 70 évvel ezelőtt, 1950. november 7-én nyitott a városi könyvtár Gyöngyösön. Erre az alkalomra emlékezik a könyvtár időszaki kiállítása, amiben a tablókon évtizedekre bontva láthatjuk a korszak főbb történéseit, fotó emlékeit és népszerű tárgyait-könyveit.

A könyvtár dolgozói tavasszal láttak neki annak az összegző áttekintő könyvnek, ami az 50-es évektől napjainkig avatja be olvasóit az intézmény életébe. A könyvtárról még nem jelent meg korábban ilyen összefoglaló mű.

A 70. évfordulóra ismeretterjesztő videók is készültek a közösségi oldalra, amik évtizedekre bontva mutatják be a könyvtár történetét.

Ez a videó például a kezdetet, az ötvenes éveket eleveníti fel. A videós anyagokat a Könyvtári hírmondó csapata készítette.


Tovább az archívumra