Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Teljes bezárást sürget a PDSZ

Teljes bezárást sürget a PDSZ

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Túl későn reagált a kormány a vírus terjedésére – ezt mondta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének képviselője a mai bejelentések kapcsán. Nagy Erzsébet szerint nem csak a felsőoktatási intézményekben és középiskolákban kellene elrendelni online oktatást, hanem az általános iskolákban is, az óvodákat és a bölcsődéket pedig be kellene zárni. A szakszervezet tagja szerint a kormánynak mihamarabb szigorúbb intézkedést kell hozni, különben a vírus még tovább terjed a nyitva maradt intézményekben.

Minden közoktatási intézmény veszélyes – ezt állítja Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Országos Választmányi tagja, aki szerint a kormánynak nem csak az egyetemek és középiskolák esetében, de az általános iskolákban is online oktatást kellene bevezetni. Emellett az óvodák és bölcsődék bezárását is sürgetné, mint mondja: a gyermekek, valamint az ott dolgozók sincsenek biztonságban a nyitva maradt intézményekben. Nagy Erzsébet szerint a kormány túl későn reagált.

– Az a probléma, hogy ez most már sajnos elégtelen. Ezt az intézkedést korábban kellett volna meghozni, amikor a járvány ennyire nem terjedt el. Most már sajnos nem lehet mást tenni felelősen, csak azt, hogy az alsó tagozatban, a felső tagozatban és az óvodákban is legalább egy rövid időre, de zárást kell elrendelni, mégpedig azért, mert zavartalanul terjed a járvány. Folyamatosan jelzik vissza nekünk a szülők, hogy a gyerekek viszik haza a fertőzést. – mondta Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Országos Választmányának tagja.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete továbbra is azt kéri a szülőktől, hogy amennyiben tehetik, gyermekeiket ne vigyék se iskolába, se óvodába.

– Jelen pillanatban a közoktatási intézmények és ezt a teljes szektorra ki kell mondani – óvodára és általános iskolára is – veszélyesek. Ezért is adtuk ki azt a közleményünket, felhívásunkat, hogy aki csak tudja, tegye már meg azt, hogy a gyerekét otthon tartsa. Ez az intézkedés sajnos elégtelen, értjük, hogy ez miért van. A gazdaság előnyt élvez, nagyon úgy néz ki az egészség és az emberi élettel szemben. Ez tarthatatlan és tűrhetetlen véleményünk szerint. – mondta Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Országos Választmányának tagja.

Nagy Erzsébet hozzátette: a pedagógusokat érintő heti célzott gyorsteszt ötlete jó, azonban ez is csak átmeneti megoldást jelent, hiszen amennyiben a nyitva maradt intézményekben felüti fejét a koronavírus, onnantól csak a bezárás és az online oktatás segíthet.


Az Aktuális napi hírei (2020-11-09 )

Tovább az archívumra