Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Rákellenes kerekasztal

Rákellenes kerekasztal

A civil és a közszféra részvételével zajlott a „Tegyük szerethetővé a rákellenes életmódot” című konferenciasorozat gyöngyösi állomása. A „Rák Ellen, az Emberért, a Holnapért!” Társadalmi Alapítvány 35. jubileumi évében rendezett beszélgetésein több pillér mentén járták körül a kérdéseket és a helyi adottságokat, a meghívott szakértőkkel és az érintettekkel közösen.

A Mátra Honvéd Kaszinóban megrendezett beszélgetés aktualitása, hogy kormányprogram szintre emelkedett a 25 éve kidolgozott nemzeti rákellenes program, így az közelebb kerülhet a megvalósításhoz. A meghívott érintettekkel körbejárták a szektorok közötti kapcsolatokat, a fókuszba pedig a rákellenes egészségmegőrzést helyezték, a 4 pillér mentén.

– Ez a négy pillér a GNH modell négy pillérje, ami a közjóhoz való hozzájárulásban lelt örömteliséget jelenti, amihez kell a jó kormányzás, a jó szakmai-gazdasági környezet és a szakmai környezet itt nem csak az onkológus orvosokat jelenti, hanem az oktatást is, az orvosok oktatását megelőzés szempontokból – mondta Vajda Márta, A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány igazgatója.

Ezen kívül a hatékony rákellenes civil szektor és a média szerepe is fontos, hogy a közcélú információk eljussanak a médiafogyasztóhoz. Kárpáti István, alpolgármester kiemelte, bár az egészségügy állami feladat, tehát országos szinten szerveződik, de a helyi önkormányzatoknak is jelentős szerepe van az egészségmegőrzésben.

Dr. Karácsony Ferenc holisztikus orvosként közel három évtizede foglalkozik méregtelenítő módszerekkel és biológiai daganatkezeléssel. Kezdettől fogva állítja, hogy a betegségeket teljességükben kell vizsgálni és kezelni.

A Magyar Rákellenes Liga ezüst gyűrűvel kitüntetett elnöke szerint személyes példamutatással, hitelesen lehet nevelni a gyerekeket a rákellenes életmódra. A Ligának számtalan olyan programja van, amelyekkel az óvodásoktól a középiskolásokig a fiatalokat szólítják meg. A rendezvényen Dr. Szabóné Maszler Judit pszichológus, a pozitív pszichológia jelenségről, Aradi Mária a civil összefogás jelentőségéről, Erbeszkorn Tamás pedig a média szerepéről beszélt a hírek továbbításában.


Az Aktuális napi hírei (2020-11-09 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Márkus Liza - Könnyű mint az 1x1
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Luther Márton élete 5. – Minden eladó - rajzfilm sorozat
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság