Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új szakaszba lépett az ellátás – Covid betegeket is fogadnak

Új szakaszba lépett az ellátás – Covid betegeket is fogadnak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A járvány elleni védekezés, és a már megbetegedettek ellátása új szakaszba lépett Gyöngyösön is. A Bugát Pál Kórház is azon kórházak sorába került, ahol a kapacitások 40 százalékát biztosítani kell Covid-19 fertőzött, valamint koronavírus-gyanús betegek ellátására.

Az intézmény vezetése a Hotel Diagnosztikai épület I. és II. emeletét jelölte ki a Covid betegek ellátására, ami 130 belgyógyászati és 27 covid intenzív ágyat jelent.

Az intézetben háromféle koronavírusos beteg ellátása történik: aki megfigyelést igényel, a középsúlyos betegek és az intenzív ellátást igénylők.

A klasszikus belgyógyászati betegek ellátása, valamint az ápolási osztály és a gasztroenterológia részleg az épület III. emeletére kerül.
A kórház vezetése biztosítja a Covid ellátáshoz szükséges hermetikus lezárás, zsilipelés, fizikális, építészeti feltételeinek kialakítását, valamint a dolgozók számára a biztonságos munkarend és munkafeltételek megteremtését.

Az ellátási biztonság érdekében az itt dolgozók részletes, mindenre kiterjedő protokollal rendelkeznek, a szigorú munkavédelmi és speciális infektológiai oktatásuk is megtörtént. A szükséges védőfelszerelések és műszerek, például a lélegeztetőgépek rendelkezésre állnak.

Mostantól minden dolgozó hetenkénti szűrése kötelező. Elmaradnak a tervezett műtétek, csak a daganatos, a sürgős esetek, az életmentő műtétek vagy beavatkozások maradnak. A gasztroenterológia laborvizsgálatai is szigorodtak, ennek eldöntése a szakorvos felelőssége. A járóbeteg ellátás folytatódik, a szakrendelések a megszokott rendben és feltételek mellett továbbra is működnek, kivéve az aneszteziológiai szakrendelés. A sürgősségi ellátás PIROS és FEHÉR pontként működik tovább. A Covid-19 gyanús betegek automatikusan a PIROS pontra kerülnek, ahol találkoznak az orvossal, valamint az ellátó személyzettel. Itt kell eldönteni, hogy a beteg kórházi felvételt igényel-e, vagy karanténba, otthonába bocsájtható.

A nem fertőzött, de sürgősségi ellátásra szoruló betegeket a FEHÉR ponton, vagyis a jelenlegi sürgősségi osztályon fogadják.
Az osztályokon fekvő betegeknek hozott csomagokat hétfőn, szerdán és pénteken, kizárólag 13- 14 óra között veszik át. A COVID osztályon fekvő betegeknek csomagot behozni tilos.


Tovább az archívumra