Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nincs információ a járvány terjedéséről

Nincs információ a járvány terjedéséről

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hetek óta nem kap hivatalos információkat Gyöngyös önkormányzata a fertőzöttségről. Így azt sem tudni, hányan lehetnek érintettek a városban. Az biztos, hogy itt is nő a számuk, ahogyan országosan is – a mostani kormányzati intézkedésekre szükség volt, de korábban lépni kellett volna. Minderről Gyöngyös polgármestere beszélt a Fogadóórában.

Jobb későn, mint soha – így vélekedik a most életbe léptetett kormányzati döntésekről Hiesz György. Azt mondja, ideje volt lépni. Amíg a város kapott fertőzöttségi adatokat, jól látszott, hogy a helyben meghozott szigorú intézkedések lassították a járvány terjedését Gyöngyösön. Hangsúlyozta, mindenki felelősen tartsa be a korlátozásokat, és az idősek kérjenek segítséget – akár az önkormányzattól is.
Az újra bevezetett ingyenes parkolással kapcsolatban azt mondja, ez újabb 40-50 millió forintos bevételkiesést jelenthet az érintett időszakban és közlekedésszervezési gondokat is okozhat.

Az iparkamara elnökének az iparűzési adó felfüggesztésével kapcsolatban tett javaslatáról azt mondja, beláthatatlan következményekkel járna az önkormányzatokra nézve:

Amennyiben ezt a javaslatot elfogadná a kormány, az Gyöngyös esetében 2-3 milliárd forint bevételkiesést jelentene. Mindezt az után, hogy már az idén bevezetett intézkedések miatt ebben az évben 630 millió forinttal csökkent a város költségvetése és úgy kalkulálnak, ez jövőre még tovább emelkedik – még az iparűzésiadó-bevételek meghagyása mellett is.

A következő időszakról szólva azt mondta, rendkívüli jogrend idején a polgármester nagyobb felhatalmazást kap, önállóan hozhat döntéseket, de ő továbbra is egyeztet a képviselőkkel és a frakcióvezetőkkel, hogy konszenzuson alapuló döntések szülessenek a következő hónapokban is, amelyeket nem a politika, hanem a város érdeke határoz meg.


Tovább az archívumra