Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az óvodák nyitva

Az óvodák nyitva

Az újonnan életbe lépő szigorítások nem érintik az óvodákat, bölcsődéket, viszont ezekben az intézményekben is életben vannak korlátozások. A gyermeket a szülő az ajtóig kísérheti, fogadóórákra egyelőre be lehet menni, de csak kézfertőtlenítés, testhőmérséklet mérés után.

Jelenleg egy óvónő igazolt fertőzött, erről zárt csoportban tájékoztatták a szülőket. Gyöngyös Város Óvodáinak vezetője azt mondta: jelen helyzetben, még ha tanköteles is a gyermek, dönthet úgy a szülő, hogy nem viszi óvodába gyermekét.

Egyedül lép be az ajtón a gyermek, csak a bejáratig kísérheti a szülő a kicsiket az óvodába. Ott a dolgozó testhőmérséklet-mérés után viszi be őket a csoportba. A szigorítások miatt ugyan nem kell bezárniuk a gyermekintézményeknek, viszont mindent megtesznek, hogy megelőzzék a vírus terjedését.

– A dolgozókat is minden óvodában hőmérőzzük, minden óvodában kézfertőtlenítők rendelkezésre állnak. A dolgozók részéről nagyon fontos a rendszeres szellőztetés, a rendszeres fertőtlenítés, fertőtlenítő lemosások, felmosások, a délelőtt folyamán többször, a szociális helyiségek fertőtlenítése, papírtörlőt használunk – sorolta Molnár Lászlóné, Gyöngyös Város Óvodái vezetője.

Azokat a rendezvényeket, amelyeken szülők is részt vehettek volna, nem tartják meg, viszont a gyermekek fejlesztése folyamatos, a dolgozók mindent megtesznek, hogy a kicsik jól érezzék magukat és biztonságban legyenek. A jelenlegi helyzetben a szülő azonban akár hosszabb távon is dönthet úgy, hogy gyermekét nem viszi óvodába, ekkor azonban igazolni kell a távollétet.

– Általánosságban elmondható, hogy járnak óvodába a gyerekek, de valóban dönthet úgy a szülő, hogy ha azt szeretné ebben az időszakban, távol tartsa a gyermeket az óvodától, a közösségtől, azt megteheti, természetesen azt elvárjuk, hogy jelezze az óvoda felé, igazolja le, de meg tudjuk érteni, ha valaki aggodalomból nem hozza a gyermeket az óvodába – jegyezte meg az intézményvezető.

Az általunk megkérdezett szülők örülnek annak, hogy nyitva maradtak az óvodák.

A tájékoztatás a zárt csoportokban folyamatos, akár az óvoda, akár a családok részéről. Molnár Lászlóné elmondta: sajnos van igazolt fertőzött az óvónénik között, vannak kontaktszemélyek és tüneteket produkálók is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - India 2. rész
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Cimbaliband és Danics Dóra & Gera Attila - Ederlezi és Balkánia
16:02
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:06
Reklám
19:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság