Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Két nap van az átállásra

Két nap van az átállásra

A mai naptól bezártak a felsőoktatási intézmények és a középiskolák is digitális oktatásra állnak át. A Hallgatói Önkormányzatok azt kérik, hogy a diákok kapjanak minőségi online oktatást. A Szülői Összefogás Gyermekeink Jövőjéért internetes közösség pedig bezáratná az általános iskolákat, az óvodákat és a bölcsődéket is.

A kormány 2 napot adott az intézményeknek az átállásra. A kollégiumokból már tegnap kiköltöztek a diákok. A rendelet szerint a középiskolákban a 8. osztály fölött digitális oktatás lép életbe, az általános iskolák, óvodák, bölcsődék nyitva maradnak. A Berze Nagy János Gimnáziumban a négyosztályos képzés mellett nyolcosztályos oktatás is zajlik. Náluk a 9-12. évfolyamokon digitális tanrend lép életbe, míg az 5-8. osztályokban továbbra járnak iskolába a gyerekek, ez a tanárok számára jelent majd nagyobb kihívást.

– Nemcsak olyan egyszerű a helyzet, hogy egyes órákat itt tartunk bent, egyes órákat meg odahaza, hanem ezt egyszerre kell csinálni esetenként ugyanolyan a szaktanárnak. Tehát lesz olyan ember aki két iskolában tartott órája között még bejelentkezik a távol lévő felsőbb éves csoportjaihoz online. Vagy odahaza karanténból tart órákat azoknak akik itt vannak bent – magyarázta dr. Czinder Péter igazgató.

A középiskolás diákok nem örülnek a döntésnek, de abban bíznak, most hatékonyabb lesz az online oktatás, mint korábban.

A kormányrendelet szerint a tanárokat hetente célzottan tesztelni kell, bár erről még az iskolák nem kaptak bővebb tájékoztatást. A Szülői Összefogás Gyermekeink Jövőéért internetes közösség szerint legjobb az lenne, ha távoktatást mindenhol egységesen bevezetnék, szerintük ugyanis a 14 év alattiak vannak a legtöbben, akik tünetmentesen fertőznek, ezért is lenne fontos, hogy a szülő kérhesse az otthoni tanulást.

– Amit a legfontosabbnak tartunk, az, hogy a szülő egyéni döntése alapján, otthon tarthassa a gyereket, hiszen ezzel azokat a társakat is mentesítik akik kénytelenek bemenni az iskolába. Tudjuk, hogy nagyon sok szülő van, aki nem tudja megoldani a gyermeke felügyeletét, ezért az iskoláknak ügyeletet kell biztosítani ebben az időszakban – vélekedett Burai Veronika, a Szülői Összefogás Gyermekeink Jövőjéért szervezet képviseletében.

Az “A hang” oldalon indult egy petíció az azonnali iskola- és óvodazárást az életvédelemért! címmel amit szombat óta több mint 11 000 szülő írt alá, annak érdekében, hogy a koronavírus terjedését az intézmények bezárásával is megakadályozzák.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
10:06
Reklám
10:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 1. – Miből lesz a cserebogár? - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Maradj velem
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság