Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kutyát sétáltatni lehet

Kutyát sétáltatni lehet

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A koronavírus-járvány miatt életbe lépő este 8 és hajnal 5 óra közötti kijárási tilalom alól kivételt jelent a kutyasétáltatás a lakóhely 500 méteres körzetén belül – derült ki Orbán Viktor miniszterelnök videójából, valamint a már megjelent Magyar Közlöny is megerősítette ezt. A részletekről az önkormányzatok dönthetnek majd, ahogy a kutyafuttatók nyitvatartásáról is.

Mi lesz a kutyasétáltatással, a kijárási tilalom életbe lépését követően? – ez volt az egyik legtöbbeket érdeklő kérdés a kormányfő hétfői bejelentése után.

A bejelentést követően több mint 13 ezren írtak alá egy erről szóló petíciót, amelyben kérték a miniszterelnököt, hogy a kutyatartók számára oldják fel ezt a tilalmat, mivel a házi kedvencek egészségének megőrzése érdekében nem kivitelezhető, hogy ennyi ideig a lakásban tartsák őket.

Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos a mintegy másfél millió kutyatartó képviseletében kedden egyeztetett Orbán Viktorral és megállapodtak arról, hogy a gazdák időkorlátozás nélkül sétáltathassák kutyáikat este 8 óra után is a lakóhelyük 500 méteres körzetén belül.

Tehát ahogy a videóban is elhangzott, a részletszabályokról az önkormányzatok döntenek, valamint a kutyafuttatók nyitvatartását is saját hatáskörben mérlegelhetik és rendezhetik.

A politikus arra kér minden kutyatartót, hogy a helyzettel csupán éljenek és ne visszaéljenek!


Tovább az archívumra