Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Folyamatosan ellenőrzik a kijárási tilalom betartását

Folyamatosan ellenőrzik a kijárási tilalom betartását

Folyamatosan ellenőrzi az éjszakai kijárási tilalom betartását a városrendészet és a rendőrség. Este 8 óra után csak munkavégzés céljából, vagy munkából hazafelé tartva, igazolt sportolók esetében sportrendezvények, edzések miatt, illetve kutyasétáltatás céljából lehet közterületen tartózkodni. Ezen kívül egészségkárosodással, életveszéllyel járó helyzet jelent kivételt. A járőrök a térfigyelő kamerákat is figyelik, így szükség esetén bárkit igazoltathatnak.

Csöndes a Főtér, csupán egy kutyasétáltató van kint az utcán este 8 után, illetve a Városrendészet munkatársai, akik a kijárási tilalom betartását ellenőrzik. A kedd éjféltől életbe lépett szigorítás értelmében a tilalom alól csak a munkavégzés, onnan hazafelé tartás, kutyasétáltatás, vagy egészségkárosodással, életveszéllyel járó helyzet jelent kivételt. Ezen kívül az igazolt sportolók vehetnek részt ebben az időszakban versenyeken, sportrendezvényeken.

– Ebben a 20 és 21 óra közötti idősávban kizárólag munkából hazafelé tartó emberekkel, illetve ételfutárokkal lehetett találkozni, azonban a kollegák egy padon ücsörgő párt is találtak a nyolcvanas területén, őket hazatérésre szólították, egyébként elmondható, hogy 21 óra után a város nyugalmi állapotba került, a közterületek kiürültek, illetve rendkívüli eseményt nem észleltünk. – tájékoztatott Ferenczy Dániel, a Városrendészeti Igazgatóság igazgatója.

Az éjszakai kijárási tilalom ellenőrzésében a térfigyelő kamerák is részt vesznek, így a városrendészek szükség esetén azonnal tudnak intézkedni. A szabályok betartásának ellenőrzését a rendőrség és a városrendészet munkatársai külön végzik, de folyamatosan tartják a kapcsolatot, hogy szükség esetén a megfelelő szerv tudjon intézkedni.

– A városrendészet felügyelőinek van igazoltatási jogköre, így abban az esetben, ha azt észlelik, hogy valaki a kijárási korlátozást megszegi, akkor ugye igazoltathatják, egyébként szankcióval a rendőrség rendelkezik, tehát ő jogosult arra, hogy bírságot szabjon ki, nyilván ha olyan jellegű eseményt észlelünk, akkor értesítjük a rendőrséget. – mondta Ferenczy Dániel.

A járőrök napközben a közterületi maszkhasználatot is ellenőrzik, hiszen a polgármester döntése értelmében Gyöngyös teljes közigazgatási területén kötelező a maszk viselése, a parkok, zöldterületek és erdők kivételével.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:13
Zeneiskolások előadása - Trió - Haydn: G-dúr trió - Rondo all ungherese
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Üzleti negyed - gazdasági magazin - ismétlés
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 3. – Isten tenyerén? - rajzfilm sorozat
18:15
Méhlegelők - filmetűd
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság