Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Folyamatosan ellenőrzik a kijárási tilalom betartását

Folyamatosan ellenőrzik a kijárási tilalom betartását

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Folyamatosan ellenőrzi az éjszakai kijárási tilalom betartását a városrendészet és a rendőrség. Este 8 óra után csak munkavégzés céljából, vagy munkából hazafelé tartva, igazolt sportolók esetében sportrendezvények, edzések miatt, illetve kutyasétáltatás céljából lehet közterületen tartózkodni. Ezen kívül egészségkárosodással, életveszéllyel járó helyzet jelent kivételt. A járőrök a térfigyelő kamerákat is figyelik, így szükség esetén bárkit igazoltathatnak.

Csöndes a Főtér, csupán egy kutyasétáltató van kint az utcán este 8 után, illetve a Városrendészet munkatársai, akik a kijárási tilalom betartását ellenőrzik. A kedd éjféltől életbe lépett szigorítás értelmében a tilalom alól csak a munkavégzés, onnan hazafelé tartás, kutyasétáltatás, vagy egészségkárosodással, életveszéllyel járó helyzet jelent kivételt. Ezen kívül az igazolt sportolók vehetnek részt ebben az időszakban versenyeken, sportrendezvényeken.

– Ebben a 20 és 21 óra közötti idősávban kizárólag munkából hazafelé tartó emberekkel, illetve ételfutárokkal lehetett találkozni, azonban a kollegák egy padon ücsörgő párt is találtak a nyolcvanas területén, őket hazatérésre szólították, egyébként elmondható, hogy 21 óra után a város nyugalmi állapotba került, a közterületek kiürültek, illetve rendkívüli eseményt nem észleltünk. – tájékoztatott Ferenczy Dániel, a Városrendészeti Igazgatóság igazgatója.

Az éjszakai kijárási tilalom ellenőrzésében a térfigyelő kamerák is részt vesznek, így a városrendészek szükség esetén azonnal tudnak intézkedni. A szabályok betartásának ellenőrzését a rendőrség és a városrendészet munkatársai külön végzik, de folyamatosan tartják a kapcsolatot, hogy szükség esetén a megfelelő szerv tudjon intézkedni.

– A városrendészet felügyelőinek van igazoltatási jogköre, így abban az esetben, ha azt észlelik, hogy valaki a kijárási korlátozást megszegi, akkor ugye igazoltathatják, egyébként szankcióval a rendőrség rendelkezik, tehát ő jogosult arra, hogy bírságot szabjon ki, nyilván ha olyan jellegű eseményt észlelünk, akkor értesítjük a rendőrséget. – mondta Ferenczy Dániel.

A járőrök napközben a közterületi maszkhasználatot is ellenőrzik, hiszen a polgármester döntése értelmében Gyöngyös teljes közigazgatási területén kötelező a maszk viselése, a parkok, zöldterületek és erdők kivételével.


Tovább az archívumra