Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Frissek, üdék, gyümölcsösek az újborok

Frissek, üdék, gyümölcsösek az újborok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Zseniális – ezzel a jelzővel illette az idei újborokat Molnár Gábor borász, amit mindig Márton napja táján mutatnak be a fogyasztóknak. Azonban az idén a járványhelyzet miatt a nyilvános borkóstolók, a Márton napi újbor ünnepek elmaradnak.

Újborkóstoló egy abasári pincészetben. Elkészültek az újborok, kékfrankos rozé és olaszrizling van a nagy tartályokban. A borászoknak ez az időszak, november közepe, az első debütálás a szüret után, azonban az újbor bemutatók az idén elmaradnak a járványhelyzet miatt, egyetlen lehetőség az online bemutató – mondja a gazda.

– Nyilván bemutatjuk a borokat, de nem személyes találkozón, hanem online. Elküldjük a mintát és videokonferenciában lekóstoljuk, megbeszéljük mi a vélemény az újborokról. – mondta Molnár Gábor, a Molnár és Fia Pincészet borásza.

Így tudják megoldani, hogy a távolságtartás szabályainak megfeleljenek. Az értékesítés a borágazatban jelentősen csökkent, az éttermek, vendéglátóhelyek bezárásával.

– Azok a borászati vállalkozások, akik elsősorban a HOREKÁ-ban értékesítenek ott jelentős a kiesés, hiszen az éttermek bezártak, nincsenek rendezvények, nincsenek csoportok, ezek az értékesítési lehetőségek lenullázódtak. – mondta Molnár Gábor.

A multik felé történő értékesítés nem torpant meg, és a weboldalas eladás is fellendült- tette hozzá.

A 2020-as évjáratot nagyon jónak ítéli a szakember, azt mondja, kiváló, gyümölcsös, zamatos, ízben gazdag, telt, jó savharmóniával bíró illatos újborok születtek.


Tovább az archívumra