Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Korlátozva tarthatóak a házasságkötések és a temetések

Korlátozva tarthatóak a házasságkötések és a temetések

Általános rendezvénytilalom lépett életbe szerdától, ez alól kivételt képeznek a házasságkötések és temetések. Esküvők lakodalom nélkül és meghatározott személyekkel, temetések legfeljebb 50 fővel tarthatók. A védelmi intézkedések betartásáért a rendezvény szervezője, illetve a helyszínül szolgáló intézmény vagy helyiség üzemeltetője köteles gondoskodni.

Gyöngyösön ebben az évben még 12 pár jelentette be házasságkötési szándékát. A házasulandók azonban most nem a megszokott körülmények között kelhetnek egybe, ugyanis az esküvők, lakodalom nélkül tarthatók meg, a házasságkötés során pedig csak meghatározott személyek vehetnek részt – tudtuk meg Dr. Horváth Gábortól.

– A kormányrendelet meghatározza azon személyek körét is, akik ezen az ünnepélyes ceremónián részt vehetnek. Házasságkötéskor csak a házasulandók, illetve tanúk, anyakönyvvezető vehet részt, illetve részt vehetnek a házasulóknak szülei, nagyszülei, gyermekei, illetve testvérei. – tájékoztatott Dr. Horváth Gábor, a Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatóság igazgatója.

Bár lakodalom nem lehet, de a jogszabály kimondja, hogy családi esemény vagy magánrendezvény 10 főig tartható. Ezt azonban külső helyszínen nem tehetik meg, hiszen a gyülekezés is tilos, valamint a vendéglátóegységek nem fogadhatnak senkit, csupán kiszállíthatnak.

Az elhunytakról való megemlékezés nem sokban változott, a jelenlévők létszámát korlátozta a kormány.

– Temetésnél pedig úgy szól a kormányrendelet, hogy maximum 50 fő vehet részt. Ugyanúgy van felelős, aki be kell, hogy tartassa a résztvevőkkel a kormányrendelet intézkedéseit. – mondta Dr. Horváth Gábor.

Tehát a védelmi intézkedések betartásáról a rendezvény szervezője, illetve a rendezvény helyszínéül szolgáló intézmény vagy helyiség üzemeltetője köteles gondoskodni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A sándorgyuri - portréfilm
15:21
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Verőke - Ide lábam, ne oda…
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Világörökség_Jászó 
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság