Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem lassul a járvány, egyelőre nem látszik a szigorítások hatása

Nem lassul a járvány, egyelőre nem látszik a szigorítások hatása

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egyelőre nem látszanak a kormányzati intézkedések hatásai, tovább romlanak a hazai fertőzöttségi adatok. Ma rekordszámú új fertőzöttet jelentettek. Szakértők azt mondják, a szigorítások leghamarabb 2-3 hét múlva hozhatnak eredményt.

Soha nem volt ilyen magas az új fertőzöttek száma: egyetlen nap alatt közel 6500 új esetet regisztráltak, ami elemzők szerint is a járvány gyorsuló terjedését jelzi. A szigorú intézkedések hatására tehát úgy tűnik, még várni kell – de az sem kizárt, hogy Ausztria mintájára itthon is lehetnek további korlátozó intézkedések.

Mára 93-an vesztették életüket, a halálozások száma 100 körül stagnálni látszik egyelőre. Országszerte több mint 7000-en vannak kórházban és csaknem 600-an lélegeztetőgépen. Az adatok két hét alatt nőttek duplájukra.

Heves megyében is gyorsul a járvány. Egyetlen hét alatt több mint 1200 új esetet regisztráltak, bár ehhez kétségkívül hozzájárulhatott, hogy egy egri idősotthon lakóinak 90%-a megfertőződött a hírek szerint. Mára a megyében 187 új esetet jelentettek. Ez a szám napok óta 200 körül mozog.

Hétfőtől csaknem 100 kórházba vezényeltek katonákat, akik a nem egészségügyi szakmai feladatokban segítenek, például lázat mérnek és logisztikai feladatokat látnak el.

Hamarosan megkezdődik az egészségügyi dolgozók, tanárok és óvodai dolgozók szűrése, várhatóan antigén gyorsteszteket végeznek, ehhez egészségügyi hallgatók segítségére is számítanak.


Tovább az archívumra