Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új fákat ültetnek

Új fákat ültetnek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kivágták a baleset- és életveszélyes fákat a 3-as fő út két oldalán, a héten pedig ezek helyére 60 új fát ültetnek. A projekt Gyöngyös Város költségvetésének 8-as körzetre eső fejlesztési keretéből, mintegy 2,5 millió forintból valósul meg. A kivitelező 1 éves teljes körű garanciát vállal a fák gondozására, locsolására és pótlására.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, a 3-as főút két oldalán 60 új fát ültetnek, ehhez azonban szükségessé vált, hogy kivágják az öreg, baleset- és életveszélyes fákat. Dr. Szén Gabriella, önkormányzati képviselő mutatja, hogy bár kívülről egészségesnek tűnhettek a fák, de a belsejük mást mutat.
A munkások már gyűjtik a feldarabolt fákat és ássák a gödröket, ugyanis az újakat a héten ültetik, a vállalkozó pedig teljes körű garanciát vállal – mondja Dr. Szén Gabriella.

– Azt jelenti, hogyha 1 éven belül, ha ezek nyílván nem vandálság, hanem amiatt, mert nem fakadnak ki vagy kiszárad, akkor ezeket a fákat plusz költségmentesen pótolják. – mondta Dr. Szén Gabriella, önkormányzati képviselő.

Az önkormányzati képviselő azt mondja, hogy a kivágott fák sem vesznek kárba, hiszen jótékony célra használják fel azokat.

– Mindig vérzik az ember szíve, amikor fától válunk meg, azonban ezek még egy jó célt fognak szolgálni, ugyanis a városban kivágott, rossz állapotú fákat, télen feldaraboljuk és a rászorulók számára szociális tűzifaként kerül kiosztásra. – mondta Dr. Szén Gabriella.

A képviselő köszöni a lakók türelmét, hiszen a munkálatok zajjal, porral járnak és ideiglenes korlátozzák a parkolást és a közlekedést, de úgy véli, az új fák telepítése közös érdek.


Az Aktuális napi hírei (2020-11-16 )

Tovább az archívumra