Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ingyen az internet a digitális oktatásban érintett háztartásoknak

Ingyen az internet a digitális oktatásban érintett háztartásoknak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Már megkezdődött a digitális oktatás a középiskolákban. A kormány ingyenessé tette a vezetékes internetet azokban a háztartásokban, ahol nappali távoktatásban résztvevő diákok tanulnak. Orbán Viktor már alá is írta az erről szóló kormányrendeletet, amelyben a vezetékes internet díjmentessége egy hónapra szól. A legtöbb internetszolgáltató weboldalán már megtalálható az igénylés pontos menete.

Elkezdődött a középiskolások számára az online távoktatás. Vivien és osztálytársai is otthonról online tanulnak mostantól, amihez elengedhetetlenek az informatikai eszközök és a megfelelő internet kapcsolat. A kormány úgy próbál támogatást nyújtani azoknak a háztartásoknak, ahol nappali online oktatásban tanuló diák él, hogy egy hónapra díjmentessé teszi a vezetékes internetet az előfizető számára. Az így megtakarított összeg családonként és internetszolgáltatóként változik és az sem mindegy, milyen csomagban van az előfizető. A háztartások zömében kétezer és tízezer forint között mozog az egyhavi vezetékes internet előfizetési díja.

Az ingyenes internet nem jár automatikusan, csak abban a háztartásban jár a díjmentesség, ahol azt megigénylik. A legtöbb internetszolgáltató weboldalán már olvashatóak az igénylés feltételei.

Az internet szolgáltatók egy része plusz kedvezményeket is biztosít a távoktatásban résztvevők számára, ami annyit jelent, hogy adathasználat nélkül elérhetővé tették a legfontosabb oktatási oldalak látogatását nem csak a tanulók, hanem a tanárok számára is. Az online oktatás egyelőre a középiskolásokat érinti, az általános iskolások még hagyományos tanrend szerint járnak az intézményekbe.


Tovább az archívumra