Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Digitális egyetemi oktatás

Digitális egyetemi oktatás

November 12-től a Szent István Egyetem – így a Gyöngyösi Campus is áttért a digitális munkarendre, az oktatás online formában zajlik. A kollégiumokat bezárták, csak rektori-kancellári utasításban foglalt kivételes esetekben maradhat valaki az épületekben. A hamarosan induló vizsgaidőszak menetéről a napokban döntenek, hiszen erről nem rendelkezik a jogszabály.

Továbbra is csak egészséges, koronavírus-fertőzés tüneteit nem mutató, maszkot viselő ember léphet be a Gyöngyös Campus épületébe – bár hagyományos oktatás már nem folyik itt. Az intézményben eddig is nagyrészt online tartották az órákat, csupán néhány kivétel volt, ahol kis létszámban, személyesen lehettek jelent a hallgatók.. A múlt héten életbe lépett kormányrendelet értelmében ezentúl azonban már a Szent István Egyetemen is csak online folyik a tanítás.

– Teljes mértékben online oktatásra álltunk át. Eddig egy olyan formában folyt az oktatás, hogy lehetett jelenlétivel, kis csoportokban, megfelelő távolságtartással, nyílván a járványügyi előírásoknak megfelelően, illetve lehetett online formában. Azért itt Gyöngyösön jórészt már csak online oktatás volt, így tulajdonképp túl nagy megrázkódtatás nem jelentett senkinek. – mondta Dr. Bujdosó Zoltán, a Szent István Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus főigazgatója.

A rendelet értelmében a kollégiumokat bezárják, azonban rektori, vagy kancellári engedéllyel továbbra is lehet maradni az épületekben. A főigazgató elárulta: a kollégium 5%-át karanténra el kellett különíteniük, hogy az esetleges koronavírussal fertőzött vagy érintett személyeket el lehessen szállásolni.

– Bizonyos körülmények között a rektor dönthet úgy, hogy a hallgató bent maradhat, ehhez kérvényt kell írni a rektornak. Nyilván itt a külföldi hallgatók, akik ebben a tekintetben fontosak, illetve azon hallgatók, akik életvitel szerűen, akik például szakmai gyakorlaton vannak, munkahellyel rendelkeznek és itt laknak, őket alapvetően ilyenkor előnyben lehet részesíteni. – mondta a Campus főigazgatója.

Dr. Bujdosó Zoltán elárulta: a hamarosan induló vizsgák megrendezéséről a napokban döntenek, hiszen a jogszabály nem ad részletes információt a hivatalos eljárásról. Hozzátette: a Campus továbbra is odafigyel a rendszeres fertőtlenítésre, a kézfertőtlenítő készülékek folyamatos felülvizsgálatára és feltöltésére, valamint az Egyetem területére belépők testhőmérsékletének mérésére is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 2. – Szópárbajok - rajzfilm sorozat
09:15
Molnár Dániel - Édesanyám
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:13
Zeneiskolások előadása - Trió - Haydn: G-dúr trió - Rondo all ungherese
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Üzleti negyed - gazdasági magazin - ismétlés
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság