Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mindenki számára elérhető lesz a tesztelés Gyöngyösön

Mindenki számára elérhető lesz a tesztelés Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mindenki számára elérhető koronavírus tesztelési programot indít a gyöngyösi önkormányzat. A december 3-ától elérhető antigén gyorstesztek több mint 96 százalékos pontosságú eredményt szolgáltatnak. A program elindításának feltétele, hogy arra előzetesen megfelelő számú jelentkezés érkezzen. A helyszínt, ami a Visonta Úti Idősek Klubja, és minden egyéb feltételt az önkormányzat biztosítja. A teszt elvégzése 12 700 forintba kerül.

A vírust tünetmentesen is terjeszthetjük, ezért fontos, hogy azok számára is legyen elérhető koronavírus-teszt, akiknél nem jelentkeznek ugyan tünetek, de fennáll a fertőződés veszélye. Erre nyújt önköltséges, de kedvezményes lehetőséget az önkormányzat szűrőprogramja.

A mintát orrüregből veszik, a tesztelés előtt 4 órával pedig nem szabad dohányozni, valamint ételt vagy italt fogyasztani. Jelentkezni a képernyőn látható elérhetőségeken lehet a teszt díjának átutalásával. Amint ez beérkezik az önkormányzat számlájára, telefonon veszik fel a jelentkezővel a kapcsolatot és közlik a tesztelés időpontját.

Ide azokat várják, akiknek nincsenek tüneteik, azonban vélhetően kapcsolatba kerültek igazolt koronavírusos beteggel, ha magas rizikójú emberekkel érintkeznek, de megnyugtató eredményt kaphatnak azok is, akik találkoznak idős családtagjaikkal, barátaikkal.

– A tesztekről kapnak ott 15 percen belül egy tájékoztatást, hogy pozitív, vagy negatív, és 24 órán belül az email címükre érkezik egy hivatalos jelzés, amivel ő esetleg fordulhat háziorvosához, ahol már komolyabb szűréseket is meg lehet tenni. – mondta Hiesz György polgármester.

A tesztelésre érkezőktől azt kérik, hogy egyedül menjenek, amennyiben ez nem lehetséges, a kísérő kint várakozzon. Az épületben egy időben négyen tartózkodhatnak, betartva a megfelelő távolságot. Itt is kötelező a maszk viselése és a kézfertőtlenítés. Az első tesztelés december 3-án kezdődik, a tervek szerint pedig minden csütörtökön 9 órától várják a jelentkezőket.


Tovább az archívumra