Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Segítenek a bevásárlásban, de kevesen veszik igénybe

Segítenek a bevásárlásban, de kevesen veszik igénybe

Szeptember óta újraindult Gyöngyösön a segítő szolgálat, így az önkormányzattal együttműködve a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ szociális dolgozói továbbra is segítenek az otthon tartózkodó időseknek, krónikus betegségben szenvedőknek, Covid-fertőzés miatt karanténban tartózkodóknak a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásában. Az igényeket munkanapokon 8-16 óra között lehet leadni, a beszerzés pedig az igénybejelentést követő napon, de legkésőbb 72 órán belül megtörténik.

A saját otthonában élő valamennyi idős és beteg ember számára segítséget nyújt életvitelük megsegítésében a gyöngyösi önkormányzat. A segítő szolgálatot a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ 15 szakembere végzi.

Héri Andrea intézményegység-vezető azt mondja: egyelőre kevesen jelentkeznek, de kéri az idősebb korosztályt, hogyha nincs olyan hozzátartozójuk, aki be tudna vásárolni nekik, saját védelmük érdekében kérjék szociális dolgozók segítségét.

– Amiért nagyon fontosnak tartom, hogy most már jön a hideg, nyálkás, ködös idő, a koronavírus elleni védekezés miatt a kisebb boltok, gyógyszertárak bevezettek intézkedéseket, hogy maximálisan 2-3 fő lehet bent egyszerre az épületben és a kinti várakozás ebben az időben nem csak a Covid veszélyét rejti magában, hanem megfázás, esetleg egy influenza, meghűlés, bármi elérheti ott ácsorogva az embereket. – mondta Héri Andrea, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Család és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője.

A beszerzés több napi, de legfeljebb egyheti szükséglet kielégítésére igényelhető. A bevásárlást az üzletekben található árukínálat függvényében vállalják az igénybejelentést követő másnap, de legkésőbb 72 órán belül.

– Sokan nem szívesen engednek be idegent az ingatlanukba, munkatársaink fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, amit felmutatnak az első találkozáskor, amikor a pénzátvétel történik a vásárláshoz. A pénzről minden esetben átvételi elismervényt adnak át, majd amikor a bevásárolni valókat viszik, a számlával igazolják mennyit költöttek és újra csak úgy történik a visszaadása az összegnek, ami maradt a dolgozónknál. – mondta az intézményegység-vezető.

Héri Andrea azt mondja: jellemző az is, hogy valaki az utolsó pillanatban veszi észre, hogy kifogyott a gyógyszeréből és azonnal szüksége van utánpótlásra- ezért kéri, ha valaki szeretné a szolgáltatást igénybe venni, azt időben jelezze a 37/507- 016-os telefonszámon, munkanapokon 8 és 16 óra között.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A sándorgyuri - portréfilm
15:21
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Verőke - Ide lábam, ne oda…
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Világörökség_Jászó 
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság