Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elfogták a támadót

Elfogták a támadót

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Festékszóró spray-vel arcon fújta, több alkalommal megütötte, majd a kezeit és lábait egy ruhaanyaggal összekötözte egy idős nőnek az a férfi, aki saját otthonában támadta meg gyöngyöspatai asszonyt. A 42 éves gyanúsított két pénztárcát is ellopott, majd elmenekült, de a gyöngyösi nyomozók rövid időn belül elfogták. Mint megtudtuk, a támadó korábban festési munkálatokat végzett az asszonynál.

„Legutoljára a padlásra mentem fel, oda már nem jött utánam.” – A bántalmazásának részleteit meséli Gulyás Zoltánné, akit egy férfi a napokban a saját házában támadott meg. Az idős asszony otthonában tartózkodott, amikor arra lett figyelmes, hogy egy férfi jelent meg portáján, majd szó nélkül nekirontott.

– Valaki meg csak jön, és lesek, hogy ki az? Sötét volt, olyan, mint most. Jön be, de nem szólt semmit csak egyenesen jött nekem, már akkor támadott is. Akkor a kezemet megkötözte, a torkomra is ráfűzte, meg akart fojtani. Alig bírtam tőle kiszabadulni. – idézi fel a történteket Gulyás Zoltánné.

A támadó ezt követően, megkötözte az asszonyt a képen látható ruhaanyaggal, majd az arcát egy fekete festékszóró spray-vel lefújta. A férfi ezután két pénztárcát is magához vett, amelyekben Gulyás Zoltánné szerint csak pár ezer forint volt. Mint megtudtuk: a támadó pont az személy volt, aki a napokban festési munkálatokat végzett az asszonynál.

– Festettek és fizettem neki, még hamarabb is kifizettem és többet is adtam neki, mert meg voltam elégedve a munkájával és gondoltam adok nekik többet. Még spray-vel is leszórt, olyan feketével. Ahogy levágott a földre, volt nála egy zacskó, amiben valamilyen szesz lehetett, azzal vágott szembe. – mondta Gulyás Zoltánné.

Az asszony a támadást követően kiszabadította magát, majd szomszédjai segítségét kérte. A mellette lakó Bognár Lászlóné szerint az utca általában csendes és nyugodt, így nagyon megijedtek.

– Mikor átjött a szomszédasszony hozzám szólni miután kiszabadult, láttam, hogy tiszta fekete volt az arca neki, azt hittem, hogy valahonnan leesett és fejre esett és azt ütötte meg, de mondta, hogy nem. – mondta Bognár Lászlóné.

Ezt követően értesítették a rendőrséget, akik rövid időn belül elfogták a támadót.

– A 42 éves gyanúsítottat a Gyöngyösi Rendőrkapitányság munkatársai rablás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt vették őrizetbe, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. – tájékoztatott Kovács Nikoletta, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Gulyás Zoltánné ma már azt mondja, hogy nincs maradandó sérülése és most már nyugodtabban tud aludni.


Tovább az archívumra