Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Már a tetőt szigetelik a Jeruzsálem úti Tagóvodánál

Már a tetőt szigetelik a Jeruzsálem úti Tagóvodánál

Jó ütemben halad a felújítás a gyöngyösi Jeruzsálem úti Tagóvodánál. Az épület két új bölcsődei gyermekszobával bővül, míg az óvodai részt energetikailag is felújítják. Emellett az intézmény új tető-és falszigetelést kap, új nyílászárókat szerelnek be, de új eszközöket és játékokat is vásárolnak. Az önkormányzat közel 250 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósítja meg a projektet.

A falak hőszigetelése folyamatosan zajlik és a tető szigetelése is megkezdődött- számolt be róla Dr. Lénártné Benei Anikó, a Várostérség Fejlesztő cég igazgatója a Jeruzsálem úti Tagóvoda felújítása kapcsán. Azt mondja, a beruházás résztvevői között folyamatosak az egyeztetések, a kivitelezők jól együttműködnek az óvoda vezetésével, vigyáznak a gyerekek épségére.

– Októberben történt a közbeszerzés után a vállalkozói szerződés aláírása. Ennek a vállalkozói szerződésnek az aláírása után a vállalkozó 7 hónapot ígért, illetve e szerint szerződött, hogy 7 hónap alatt fog végezni az óvoda energetikai felújításával, illetve egy új 320 m2-es bölcsőde megépítésével. – mondta Dr. Lénártné Benei Anikó, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. igazgatója.

Az új bölcsőde megépítésének köszönhetően a jelenlegi 26 gyerek helyett 50-et fogadhatnak majd.

Hiesz György, polgármester elmondta, a fejlesztés közel 250 millió Ft uniós támogatásból valósul meg. Kiemelte: Gyöngyös környéki cégek szigetelő- és falazó anyaggal támogatják az építkezést.

– Segítséget kaptunk két gyöngyösi, Gyöngyös környéki cégtől a szigetelő anyagokra kedvezményt, a másik meg az ytong, amivel majd a bővítést végzi a cég. Természetesen az önkormányzat kapta és ennek megfelelően volt a közbeszerzés-kiírás is, tehát figyelembe kellett venni ezeket a termékeket. – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

A polgármester elmondta, hogy bár sok fejlesztés történt az elmúlt időszakban az intézményben, még mindig van mit korszerűsíteni, hiszen ez az egyik legrégebbi lakótelepi óvoda.

– Pont itt vagyunk a Jeruzsálem úti óvodánál, ahol részben az idén két képviselő pénzéből már volt csoportszoba fejlesztés, meg különböző beázásokat szüntettek meg és szépen kialakítottak vizes blokkokat, folyosót. Azt kellene folytatni, mert ez az egyik legrégebbi ilyen lakótelepi óvodánk, amihez nem nyúltunk. A bölcsőde viszonylag rendben van, illetve ennek az intézménynek a konyhájára pályáztunk, sajnos nem nyertünk egy belügyminisztériumi pályázaton, úgyhogy a következő évekbe saját erőből kell elvégezni. Itt a nagy kérdés, hogy milyen lesz a jövő évi költségvetésünk. – mondta Hiesz György.

A városvezető hozzátette, több gyermekintézményben lenne még szükség felújításra, ilyen például a Menház úti Tagóvoda tetőszerkezete és nyílászárói. Azt reméli, hogy a szűkös költségvetés ellenére minden intézmény korszerűsítésére tudnak valamilyen módon forrást biztosítani.

Megtudtuk azt is, hogy egy gyöngyösi cég az önkormányzattal együttműködve egy vállalati bölcsődében is gondolkodik.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:13
Zeneiskolások előadása - Trió - Haydn: G-dúr trió - Rondo all ungherese
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Üzleti negyed - gazdasági magazin - ismétlés
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 3. – Isten tenyerén? - rajzfilm sorozat
18:15
Méhlegelők - filmetűd
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság