Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hagyomány, érték, minőség – megjelent a Kalendárium

Hagyomány, érték, minőség – megjelent a Kalendárium

Megjelent a 2021-as Gyöngyösi Kalendárium. A több mint százéves hagyományra visszatekintő évkönyv idén is több mint 1500 példányban készült el. Példaértékű sorsok, költészet és közérdekű információk, valamint a város helyzete a koronavírus idején. Többek között ezek témák is helyet kaptak a kiadványban. A könyv megtalálható két gyöngyösi könyvesboltban, a Tourinform irodában, valamint a Gyöngyösi Televízió ügyfélszolgálatán is.

Mostantól bárki lapozgathatja a 2021-es Gyöngyösi Kalendáriumot, hiszen a napokban megjelent a visszatekintő évkönyv. A hagyomány, érték és minőség jegyében készült könyv többek között bemutatja, hogy a város hogyan élte, és éli meg a koronavírust, emellett gyöngyösi példamutató emberek is megszólalnak benne, valamint olyan témákkal készültek a szerkesztők, amelyek eddig nem szerepeltek a kalendáriumban – tudtuk meg Juhász Mariannától, a könyv felelős szerkesztőjétől.

– Számos olyan írás van a korábbi évekkel ellentétben, amik inkább a lelki feltöltődést segítik és megmutatja azokat az értékeket, amikre talán nem figyeltünk, vagy keveset figyeltünk akkor, amikor többet rohantunk és másra fókuszáltunk, mint az idén. – mondta Juhász Marianna, a Gyöngyösi Kalendárium felelős szerkesztője.

Költészet, emberi sorsok, valamint praktikus és közérdekű információk is megtalálhatók a kalendáriumban. Emellett többek között a várost bemutató fotóalbum is helyet kapott. Az összeállítás idén az ötvenéves toronyházba kalauzolja el az olvasókat, de nem csak Heves megye legmagasabb épületébe léphetnek be, hanem a fotók révén a magasból körbe is tekinthetnek a városon.

A kalendáriumot a Gyöngyösi Televízió adja ki, Pifkó Tamás ügyvezető szerint a kiadvány minden évben megújul, így minden évben friss és érdekes tartalommal mutatkozhat be az olvasóközönségnek.

– A könyv sosem ismétel, mi magunk is mindig rácsodálkozunk, hogy mennyi érték, mennyi fantasztikus személyiség, művész és mennyi alkotó, a közösségért tenni akaró ember van ebben a városban. Fontos feladatunknak tartjuk, hogy őket bemutassuk a Gyöngyösi Kalendáriumban, és ez idén is sikerült úgy gondolom. – mondta Pifkó Tamás, a Gyöngyösi Televízió Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Egyfajta korlenyomat – így jellemzi Juhász Marianna a kiadványt, melyet mindazoknak ajánl, akik ismerik és szeretik Gyöngyöst, de azoknak is, akik szeretnének megismerkedni a város jelenével és múltjával. Azt mondja, rengeteg érték van, amely nem fért már bele ebbe a kiadványba, így a jövő évi kalendárium tartalma is biztosítva van.

– Érdemes ezt a könyvet kézbe venni annak, aki szereti Gyöngyöst, aki itt él, vagy itt élt, innen származik, itt született, de nem szeretné megszakítani a kapcsolatot a szülővárosával. Kíváncsi még, hogy hol tart ez a város, milyen potenciálok vannak benne, és ha már itt tartunk, akkor azt mondhatom, hogy ugyan úgy zártuk az évet, ahogy mindig, hogy mennyi minden kimaradt belőle, mert vannak értékek, amik még arra várnak, hogy megcsillantsuk, feldolgozzuk, és megmutassuk azoknak, akik szeretik Gyöngyöst, akik kíváncsiak Gyöngyösre. – mondta Juhász Marianna.

A könyv megtalálható a Líra gyöngyösi könyvesboltjaiban, a Tourinform irodában, valamint a Gyöngyösi Televízió ügyfélszolgálatán is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 7. – A lelkiösmeret szava - rajzfilm sorozat
09:15
Márkus Liza - Boldogság gyere haza
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:13
Molnár Dániel - Az otthon ott van
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
A könyv testvér dicsérete - Ferencesek Gyöngyösön - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság