Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Légtisztítók az iskolának

Légtisztítók az iskolának

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Újabb két légtisztító berendezést kapott az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, így a 16 osztályteremből 14-ben már ilyen berendezés szűri a levegőt. Sok osztály megvette magának, de voltak olyanok is, akiknek cégek adományoztak légtisztítót. A legújabb két berendezésre a Vitézi Rend tagjai gyűjtötték össze a pénzt.

Megkapta a 8. a és b osztály a légtisztító berendezést. Az eszközt Majorné Nagy Ildikó, a 6-os Iskola Gyermekeiért Alapítvány kuratóriumának elnöke adta át. Mivel az iskolában vannak olyan osztályok, ahol ezt nem tudták megrendelni, ezért fordult a kérésével Majorné Nagy Ildikó a Vitézi Rendhez.

– Írtam nekik egy levelet a 6-os Iskola Gyermekeiért Alapítvány nevében, kértem támogatásukat. Fantasztikus emberek és szinte azonnal segítségükre siettek és kettő készüléket sikerült megvásárolnunk az ő segítségükkel. – mondta Majorné Nagy Ildikó, a 6-os Iskola Gyermekeiért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A Vitézi Rend gondolkodás nélkül az ügy mellé állt, a helyi szervezete pedig rekord idő alatt össze is gyűjtötte rá a szükséges pénzt.

– Én első szóra azt mondtam, hogy próbáljuk meg, azzal semmit nem veszítünk és nagy örömömre szolgált, hogy tulajdonképpen egy este alatt találtam több olyan rendtársat vagy a heves megyeieket – Heves megyében elég sok vitéz van -, akik azt mondták, hogy összedobják ezeknek a légtisztítóknak az árát. Egyébként tudomásom szerint két nap után az összegnek a befizetése meg is történt. – mondta Vitéz Molnár-Gazsó János, a Vitézi Rend főkapitánya.

Ez a berendezés a levegőben szálló káros szennyeződéseket szűri ki, hogy a gyerekek tiszta levegőben tanulhassanak.

– Sejtjük, hogy a koronavírusra effektív nem működhet, viszont a koronavírus önmagában nem létezik, tehát az valamihez kapcsolódva utazik. Reményeink szerint valamelyest javít a levegő minőségén ilyen szempontból is, azon túl, hogy szűri az atkát, a penészt, a port, tehát mindenkinek hasznos, ha tiszta levegőbe létezhet. – mondta Majorné Nagy Ildikó, a 6-os Iskola Gyermekeiért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A Vitézi Rend nemcsak a berendezést, hanem jelképesen az osztályokat is örökbe fogadta, így ha vírushelyzet engedi majd, vendégül látják őket a Budai Várban.

Volt olyan osztály, ahol az osztálypénzből és volt, ahol szülői összefogással vásárolták meg a légtisztító gépet. Legutóbb november végén kapott ilyen berendezést az iskola egy helyi cégtől, így már majdnem minden osztály rendelkezik légtisztító berendezéssel az Egressy Béni Általános Iskolában.


Az Aktuális napi hírei (2020-12-09 )

Tovább az archívumra