Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 50-en záróvizsgáztak a gyöngyösi Campuson

50-en záróvizsgáztak a gyöngyösi Campuson

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

50-en tettek záróvizsgát a Szent István Egyetem Károly Róbert Campusán a téli vizsgaidőszakban. A végzős hallgatók mindegyike alapképzésben folytatott tanulmányokat az intézményben. Idén a vizsgázók a számukra megadott időpontban, az előírt szabályok betartásával tartózkodhattak az épületben. Az intézmény célja az volt, hogy a záróvizsga ideje alatt a lehető legkevesebbre redukálják az érintkezések számát a koronavírusra való tekintettel.

Szigorú óvintézkedés mellett 50 alapszakos hallgató tett záróvizsgát a Szent István Egyetem Károly Róbert Campusán. Most 3 fős bizottságok voltak jelen, két oktató pedig online csatlakozott a vizsgáztatáshoz, a hallgatók a megadott időpontra érkeztek, a számonkérés során 2 vizsgázó tartózkodhatott egy teremben.

– Legtöbben most is, közel felük, gazdaságtudományi területen, emellett informatika, illetve agrártudományi területen is vannak vizsgázóink. Külföldi hallgatóinknak is szintén most van a záróvizsga, 10 más országból érkezett hallgató tesz jelenleg záróvizsgát, ők természetesen angol nyelven. – mondta Dr. Bujdosó Zoltán, a Szent István Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus főigazgatója.

Varga Zsolt, az egyik vizsgázó kellően felkészült, úgy érezte jól sikerült a felelet és mivel a Tudományos Diákköri Konferencián eredményesen szerepelt, így az kiváltotta a szakdolgozat védését és csak tételt kellett húznia.

– Nagyon izgultam, de amennyire izgultam annyira könnyű volt, olyan szempontból, hogy tényleg nagyon segítőkészek a tanárok, és ha elakad az ember, rögtön kérdeznek valamit, de szerencsére könnyűek voltak a tételek, mármint hogyha az ember készül rá. Fel voltam készülve minden kérdésre és válaszoltam. Szerintem jól sikerült, meglátjuk. – mondta Varga Zsolt.

Nem is kellett sokáig izgulnia Zsoltnak az eredményért, hiszen nem sokkal később kiderült, hogy jeles érdemmel zárta a vizsgát több társával egyetemben.

Legközelebb januárban a mester, illetve felsőoktatási szakképzési szakok hallgatói adnak számot tudásukról.


Az Aktuális napi hírei (2020-12-09 )

Tovább az archívumra