Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kihasználják a tömeget a zsebtolvajok

Kihasználják a tömeget a zsebtolvajok

Az év végi ünnepek közeledtével nem csak az utakon, hanem a bevásárlóközpontokban és a piacokon is megnövekszik a forgalom. A tömeget kihasználva sok zsebtolvaj lép ilyenkor akcióba. A rendőrség ezért igyekszik felhívni mindenki figyelmét arra, hogy ebben az időszakban fokozottan figyeljünk oda értékeinkre, valamint vásárlás során is kellő körültekintéssel és óvatossággal járjunk el.

Karácsonyi díszek sokasága, ajándékok és ünnepi hangulat. Valahogy így lehet elképzelni egy átlagos karácsonyi vásárlást, azonban nem árt óvatosnak lenni, hiszen az ünnepek közeledtével a tömegben olyan emberek is feltűnhetnek, akik ezt kihasználva zsebtolvajlást követhetnek el. A rendőrség ezért igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy az ünnepek közeledtével az emberek fokozottan figyeljenek az értékeikre, különösen a bevásárlóközpontokban és a forgalmas üzletekben.

– Pénzt, bankkártyát, iratokat mindig ott tárolják, ahol a tolvaj nem tud észrevétlenül hozzáérni, például: egy kabát belső zsebébe, vagy egy kézi táskába, ezt mindig tartsák zárva és tömegben lehetőség szerint a karjuk alá szorítsák és annak az érinthetetlenségét többször ellenőrizzék le. Soha ne tegyenek pénztárcát, kézi táskáját, vagy egy autóstáskát bevásárlókocsijukba, vagy kosárba, vagy a bevásárlótáska tetejére. Csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire feltétlenül szükségük van. – tanácsolja Kovács Nikoletta, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kovács Nikolett hozzátette: a készpénz mellett a bankkártyára is érdemes odafigyelni, az ehhez szükséges adatokat sose írják rá, vagy tárolják a kártya mellett.

De nem csak az áruházakon belül érhet bennünket kellemetlenség, hiszen a megvásárolt termékeket legtöbbször az autónkba tároljuk. A parkolóban őrizetlenül hagyott gépjármű újabb lehetőséget adhat a tolvajok számára.

– A karácsonyi ajándékok beszerzése közben sem feledkezzenek meg a gépkocsi, illetve a benne felhalmozott ajándékok védelméről sem. A gépkocsit minden esetben zárják be, és lehetőleg pénzt ne hagyjanak benne. Ügyeljenek erre a karácsonyi rendezvények idején is, a templom környékén, és a parkolókban. Ha mégis szükséges csomagokat az autóban hagyni, azt úgy tegyék, hogy ne látszódjon kívülről mi minden van az autóban, lehetőség szerint a csomagtartót használják. – mondta Kovács Nikoletta.

A szóvivő hozzátette: a Covid miatt egyre többen tértek át az online vásárlásra, ezek száma a karácsony előtti időszakban ugrásszerűen megnőtt. Az otthonról való ügyintézés azonban veszélyeket rejthet magába, a közelmúltban ugyanis több internetes csalás is történt, ezért kérik, hogy aki ilyen módon vásárol, az legyen sokkal körültekintőbb a megszokottól. Ha valaki mégis csalás vagy bűncselekmény áldozatául esik, akkor értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Betlér
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság