Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sok munka áll előttük

Sok munka áll előttük

Januárban vette át a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetői pozícióját Dr. Lénártné Benei Anikó. A 2020-as évről Fórum című műsorunkban azt mondta, ez az év a realitásokról szólt, hiszen az eltervezett projektek számát csökkenteni kellett, míg a fontos beruházásokat el kellett kezdeni.

„Szeretnénk jobbá tenni az itt élő emberek és közösségek életét.” – Többek között ez a célja Dr. Lénártné Benei Anikónak, aki idén januárban lett a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetője. Az évet értékelve Fórum című műsorunkban elmondta: nehéz időszakon vannak túl, hiszen a projektek letisztázása mellett a már évekkel ezelőtt megnyert pályázati összegekből kellett megvalósítaniuk a különböző beruházásokat. Kiemelte: sokszor mérlegelni kellett mely projektek megvalósíthatók, de a legfontosabb munkákat megkezdték.

– Nekünk abból a 2016-2017-ben megnyert összegből kell ma 2020 végén, 2021-ben megvalósítanunk ezeket a projekteket. Ezért kell, kellett nagyon racionálisan gondolkodni és nem álmokat ringatni, hanem nagyon reálisan hozzáállni azokhoz az infrastrukturális fejlesztésekhez, amelyek valóban annak az épületnek, vagy az ott benne dolgozó embereknek az életét, a lehetőségeit szolgálják majd. – mondta Dr. Lénártné Benei Anikó, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetője.

Az ügyvezető elmondta: az idei célok között szerepelt többek között a Szent Bertalan Templom sisak projektje, kerékpárút kialakítása és forgalomba helyezése, a Mátra Művelődési Központ energetikai fejlesztése, ezek mellett pedig fontos szerepet játszottak a különböző közbeszerzési elbírálásokkal járó feladatok is.

Mint mondja: a koronavírus okozta nehézségek ellenére mertek és mernek is nagyot álmodni, így a jövő évet illetően, már több projekt is tervezés alatt áll, ebbe bele tartozik például: az északnyugati városrész rehabilitációja – melyben többek között egy közösségi tér kialakítása, valamint önkormányzati bérlakások, a közvilágítás fejlesztése szerepel, de a Művelődési Központ belső terét is felújítják.

Az ügyvezető hozzátette: nehéz évnek néznek elébe, ami még több munkát igényel, de bíznak abban, hogy az elkezdett és a tervezés alatt álló projekteket sikerül befejezniük.

– Muszáj továbbmenni, és tudom, hogy nagyon nehéz, de látni kell, hogy miért akarjuk ezt Gyöngyös városában elérni. Remélem, hogy minden szereplő ebben így gondolkodik, még ha valaki nem is így gondolkodik, nem akadályozza majd ezt. – mondta Dr. Lénártné Benei Anikó.

Az ügyvezető összegezve elmondta: nehéz, de sikeres évet zárt a cég. A következő hónapokban pedig még több munka áll előttük.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 7. – A lelkiösmeret szava - rajzfilm sorozat
09:15
Márkus Liza - Boldogság gyere haza
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:13
Molnár Dániel - Az otthon ott van
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
A könyv testvér dicsérete - Ferencesek Gyöngyösön - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság