Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A karácsonyi vásárlói nagy roham még hátra van

A karácsonyi vásárlói nagy roham még hátra van

Tudatosabbak és megfontoltabbak a vásárlók a járvány idején. Ez a véleménye többek között két nagy magyarországi áruházláncnak. Igaz, még a vásárlási dömping még hátra van, ugyanis a forgalom az ünnepek előtti napokban a legnagyobb.

A kormány az idősek vásárlási idősávjának eltörlésével kívánja megakadályozni, hogy az üzletekben nagyobb torlódás alakuljon ki az ünnepeket megelőző időszakban. Az eddigi adatokból az látszik, hogy idén sokan terveztek előre és vásároltak be időben.

Természetesen az előre tervezés ellenére előfordul, hogy lemarad valami és az utolsó napokban mégis be kell menni egy áruházba. Ebben az esetben az egyik legnagyobb áruházlánc a következőkre kéri a vásárlókat:

– Lehetőség szerint egyedül érkezzenek. Ha valaki már szabadságon van, akkor próbáljon nem a csúcsidőszakban érkezni, hanem a délutáni idősávban intézze el a vásárlást. Esetleg vegye igénybe az online szolgáltatásaink egyikét, ami most már Gyöngyösön is elérhető. – mondta Varga Eszter, a Tesco-Global Áruházak Zrt. Magyarország külső kommunikációs menedzsere.

Varga Eszter hozzátette, folyamatosan figyelik a kasszáknál kialakult vásárlói forgalmat, és ha nagyobb torlódás alakulna ki, akkor igyekeznek új kasszákat megnyitni. Valamint az áruházak területén több fertőtlenítő pontot helyeztek el, hogy a vásárlók biztonságosabban vásárolhassanak.

Néhány nappal ezelőtt felmerült a vásárlói létszám szabályozása a boltokban, de idáig nem született rendelet ebben a kérdésben. A boltok saját hatáskörükben szabályozhatnák a vásárlói limitet, például a kiadott bevásárlókocsik és kosarak tekintetében, de információink szerint Gyöngyösön eddig nincs olyan nagyobb üzlet, ahol éltek volna ezzel a lehetőséggel.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Márkus Liza - Könnyű mint az 1x1
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Luther Márton élete 5. – Minden eladó - rajzfilm sorozat
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság