Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Síoktatásért gyűjtenek a Kékes Kutató-Mentők

Síoktatásért gyűjtenek a Kékes Kutató-Mentők

Támogatást vár az iskolai sítáborokhoz a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány. Sok esetben a jelentősen csökkenő családi bevételek sok gyermek számára nem teszik lehetővé a kristálytiszta levegőn való mozgást. Már 10 éve zajlik Kékestetőn és Mátraszentistvánban az általános iskolások síoktatása, amit ebben a szezonban folytatni szeretnének. Azonban a jelenlegi járványhelyzetben, a korábbi egy busz helyett most hárommal oldják meg a gyerekek biztonságos szállítását, ami plusz költségeket ró a családokra.

A Magyar Síakadémia évek óta szervez síoktatást mátrai gyermekeknek. Ezek a képek még tavaly januárban készültek egy ilyen oktatás alkalmával. Idén támogatói levélben fordult a vállalkozókhoz a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány. A megváltozott körülmények miatt ugyanis most egy busz helyett legalább háromra van szükség, hogy a gyerekek biztonságosan, kis létszámokban tudjanak utazni a hegyre.

– Az iskolák részéről egy olyan probléma jelentkezett, hogy az eddigi 50-55 fős táborokat egy busszal hoztak fel a sulik, ezeket a táborokat meg kellene osztani, legalábbis a buszos utazás tekintetében, hiszen akkor össze vannak zárva egy iskolából, több osztályból is gyerekek. Ennek jártunk utána és 3-4 busszal tudjuk felvinni azt az 50 gyereket, ami extra költséget jelent. – mondta Klausmann Viktor, a Magyar Síakadémia Egyesület elnöke.

Az elmúlt fél év mozgásszegény és rendkívül szmogos volt. Ezért még nagyobb a jelentősége, hogy friss levegőhöz jussanak a gyerekek – mondta el az elnök.

– Mozgáshiányos most már az egész félévünk, a gyerekek csak híznak fölöslegesen. Termeljük a következő generáció cukorbeteg és magas vérnyomású betegeit, hiszen az elhízással, a túlsúllyal ez azonnal jön szinte, és a Covid célpontja ez. – mondta Klausmann Viktor.

Eddig két cégtől érkezett 100 -100 ezer forint támogatás – tudtuk meg az elnöktől. A táborokat természetesen a járványügyi előírásoknak megfelelően bonyolítják. A mostani téli szezon előreláthatóan január elején kezdődik. Január 17-re már be is jelentkezett egy csoport. Gyöngyösről 3, Lőrinciből és Hatvanból pedig 1-1 általános iskola jelezte részvételi szándékát. A támogatásokat a Kékes-Kutató Mentő Alapítványa, illetve az iskolák közhasznú alapítványai fogadják március közepéig.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A sándorgyuri - portréfilm
15:21
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Verőke - Ide lábam, ne oda…
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Világörökség_Jászó 
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság