Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Zajlik a szolgáltatások helyreállítása

Zajlik a szolgáltatások helyreállítása

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Víz és áram már van, a szolgáltatások helyreállítása folyamatban van abban a gyöngyösi társasházban, ahol tegnap hajnalban gázrobbanás történt. A lakók már visszamehetnek otthonaikba, sokan takarítanak, és felmérik a keletkezett károkat. Ma már stábunk is bemehetett a lépcsőházba a körzet képviselőjével együtt.

OSB lapok az ablakok és bejárati ajtók helyén, kormos falak, leomlott vakolat. Mint az már kiderült, az épület statikailag rendben van, azonban az érintett második emeleti lakás födémszerkezete sérült, azt felállványozták. Ez az a lakás, ahol történt a robbanás, itt gyakorlatilag minden megsemmisült. A lépcsőházból és az erkélyről is csak a feketeség látszódik.

A körzet képviselője folyamatosan tartja a kapcsolatot a lakókkal, négy család kért segítséget az önkormányzattól, ők bérlakásokban várják, hogy visszaköltözhessenek. Három lakás vált lakhatatlanná, de kisebb károk több helyen is keletkeztek. Jelenleg a szolgáltatások helyreállítása zajlik.

– Az áram-, illetve a vízszolgáltatást helyreállították a társasházban, a gázszolgáltatással annyi probléma van, hogy ereszt a gáz, a nyomáspróbát megcsinálták, golyós csapokat kell cserélni mindegyik gázóránál a folyosón illetve bent a lakásoknál. – mondta Dr. Végh Attila önkormányzati képviselő.

Bús Árpád Zsolt a harmadik emeleten lakik, ma délelőtt vizsgálta át az otthonát, amit tavaly újított fel, azt mondta, a szerencsésebbek közé tartozik.

– A bejárati ajtóm betört, de én elmondtam ezt tegnap is, hogy úgy hiszem, hogy a többi lakó és szomszédhoz képest ékszerdobozként megmaradt a lakásom, apró falrepedések és egy betört bejárati ajtó. Kell egy nagytakarítás, szellőztetés, aztán ennyi. – mondta Bús Árpád Zsolt.

A tragédia éjszakájának minden pillanatára emlékszik. A robbanást követően még volt annyi lélekjelenléte, hogy elzárta a gázcsapot, addigra már mindent elborított a füst. Őt a tűzoltók mentették ki a lépcsőházon keresztül. Azt mondja: egy ideig biztosan nem akar visszaköltözni, megviselték a történtek.

A rendőrség, a városrendészet és a polgárőrök folyamatosan jelen vannak, hogy illetéktelenek ne léphessenek be az üresen álló otthonokba.

– Azon a napon hat órától ma reggel hat óráig folyamatos felügyeletet láttunk el, biztosítottuk a területet a polgárőrséggel közösen, és ezt mindaddig folyamatosan el fogjuk látni, amíg nem tudnak visszatérni a lakók az ingatlanokba, hiszen maga az épület nyitott, így a vagyonelemek őrzését megoldjuk. – mondta Ferenczy Dániel, a Városrendészeti Igazgatóság igazgatója.

Amint a gázszolgáltatás helyreáll, a legtöbben visszatérhetnek otthonaikba.


Az Aktuális napi hírei (2021-01-07 )

Tovább az archívumra