Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Oltják az egészségügyi dolgozókat Gyöngyösön is

Oltják az egészségügyi dolgozókat Gyöngyösön is

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Heves megyei kórházakba is megérkeztek a Covid elleni védőoltások, így elkezdték azon egészségügyi dolgozók oltását, akik korábban regisztráltak. Szerdán a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban is megkezdték a dolgozók oltását, amit azóta is folyamatosan végeznek. A hatvani Albert Schweitzer Kórházban már szintén oltják a dolgozókat.

Szerda délután a Bugát Pál Kórházban kialakított oltóponton kapták meg a dolgozók a Covid elleni első védőoltást. Az intézményben is a Covid-ellátás frontvonalában dolgozókat oltották elsőként, akiknek munkája elengedhetetlen ahhoz, hogy az ellátás gördülékeny legyen – mondta Weisz Péter, a kórház főigazgatója. A Tüdőgondozó helyiségeiben kialakított oltópont minden kötelező szakmai és biztonsági feltételnek megfelel. A főigazgató szerint fontos az egészségügyben dolgozók felelősségteljes magatartása a védekezésben, és most, hogy a járvány legyőzésében a vakcina rendelkezésükre áll, mintaként szolgál az emberek felé. A Bugát Pál Kórház munkatársai átlátják a védőoltás beadásának jelentőségét. Arra kér mindenkit Weisz Péter főigazgató, hogy amennyiben valamilyen speciális orvosi okból nem ellenjavallt, vegye igénybe a védőoltást.

Szerdán délelőtt megérkezett az Albert Schweitzer Kórházba is a COVID-19 vírus elleni oltóanyag – nyilatkozta egy hatvani hírportálnak a kórház vezetése. Első körben 46 ampulla oltóanyagot kaptak. Egy ampulla öt egészséges ember oltására elegendő. Az oltási terv szerint az egészségügyi dolgozók közül korábban több mint kétszázan regisztráltak, így valamennyiüknek jut vakcina.

Az egészségügyi dolgozók után következnek a szociális ellátásban dolgozók és az ellátásban részesülők, őket követik a kockázati csoportba tartozó 60 évesnél idősebbek, a rendvédelmi szervek dolgozói, majd akiknél fennállnak a fokozott kockázatot jelentő alap- vagy társbetegségek. Nekik regisztrálniuk kell az oltásra, a www.vakcinainfo.gov.hu internetes oldalon.


Az Aktuális napi hírei (2021-01-07 )

Tovább az archívumra