Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Előrébb sorolást kér a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete

Előrébb sorolást kér a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete

A Nemzeti Népegészségügyi Központ által közzétett oltási menetrend átgondolását kérik a kiskereskedelem képviselői – számolt be televíziónknak a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke. Bubenkó Csaba úgy véli, hogy a kereskedelmi szektor magas rizikófaktorú a fertőzöttség tekintetében, hiszen több ezer vásárlóval érintkeznek nap mint nap, így prioritást igényel. Céljuk, hogy előrébb, a negyedik helyre sorolódjanak, egy időben a rendvédelmi szervek dolgozóival.

Az egészségügyi dolgozók oltását már országszerte megkezdték, majd sorban következnek azok a szektorok, ahol nagy a fertőzésveszély kockázata. A kereskedelmi szektor a 6. helyen áll a Nemzeti Népegészségügyi Központ oltási menetrendjében, azonban a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete úgy véli, hogy hasonló veszélyezettségnek vannak kitéve a bolti dolgozók, mint az egészségügyi szakemberek, így javasolják előrébb sorolásukat.

– Az elmúlt időszak tapasztalatai is azt mutatják, hogy egy olyan rizikófaktorral van ez az ágazat a vírusnak kitéve, ami mindenképpen odafigyelést és prioritást igényel. Hiszen látjuk azt, hogy több ezer, millió emberrel heti ciklusokban találkoznak az ott dolgozó munkavállalók, ami azt jelenti, hogy a vírus terjedésének a lehetősége ezeken a területeken fokozottabb, mint más munkakörökben. – mondta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

Bubenkó Csaba továbbá azzal érvelt, hogy a kiskereskedelemben komoly biztonsági intézkedésekre volt szükség már a korábbi járványhullám idején is- például az idősáv bevezetése, vásárlási létszám limit és plexik kiépítése.

A kereskedelmi dolgozók kiemelt kockázattal bírnak, és fontos szerepet játszanak abban, hogy az országban sehol ne akadjon el a napi élelmiszer-ellátás – tette hozzá az elnök.

– Nap mint nap rengeteg vásárlóval találkoznak és szolgálnak ki. Ezért tartjuk fontosnak azt, hogy biztosítsák annak a lehetőségét, aki élni kíván az oltásnak a lehetőségével az minél hamarabb hozzájuthasson az oltáshoz. – mondta Bubenkó Csaba.

Az elnök úgy véli, hogy a jelenlegi helyzetben a korlátozó intézkedések és a védekezés megfelelő, de ha a vírus terjedése rosszabbodik, akkor komolyabb szigorításokat is bevezethetnek a kereskedelmi egységekben, így a bolti dolgozók számára is a minél hamarabbi oltás jelentené a megoldást a védettségben.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A sándorgyuri - portréfilm
15:21
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Verőke - Ide lábam, ne oda…
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Világörökség_Jászó 
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság