Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hóágyúznak Kékestetőn, továbbra is tilos szánkózni a sípályán

Hóágyúznak Kékestetőn, továbbra is tilos szánkózni a sípályán

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Továbbra is tilos szánkózni a kékestetői sípályán. Az üzemeltetők megkezdték a hóágyúzást, így a pálya üzemi területnek minősül, ami különösen veszélyes lehet az odalátogatók számára. Az időjárásnak köszönhetően a hétvégén ismét sok turistára számítanak az üzemeltetők, így most igyekeznek különálló szánkópályákat kijelölni, ezzel segítve a balesetveszélyes szituációk elkerülését.

Akár ezen a hétvégén is újra ellephetik a turisták Kékestetőt, ahogy azt tették karácsonykor és szilveszter után is. Az idelátogatók közül sokan a tiltás ellenére is szánkóztak a lejegesedett – és így veszélyessé vált sípályán. Mára viszont a hó is leesett, valamint beindították a hóágyúkat is, így a pálya mostantól üzemi területnek minősül, melyen fokozottan veszélyes és tilos a szánkózás.

– Szigorúan tilos szánkózni, hiszen a háttérben is dolgozik egy hóágyú, gyakorlatilag innentől kezdve a sípálya üzemi terület. Erősáramú kábelek és nagynyomású tömlők vannak rajta. Teszem azt, bejön ide egy szánkós és azon a kábelen áthúzza a szánkóját, megvágva azt, bizony nagyon komoly balesetet szenvedhet. Azért mondjuk, hogy amíg üzem van mindenképp tilos a pályán szánkózni. Ettől sokkal több oka is van, de ez a legfontosabb. – mondta Banka Zsolt pályaüzemeltető.

Az időjárásnak is köszönhetően a hétvégén ismét sok látogatóra számítanak az üzemeltetők, ezért igyekeznek most különálló szánkópályákat kijelölni, ezzel segítve a balesetveszélyes helyzetek elkerülését. Továbbra is kérik a turistáktól, hogy a járványügyi szabályokat mindenki tartsa be, és az autós közlekedés során pedig fokozott körültekintéssel közlekedjenek.

– Nagyon rajta vagyunk, hogy minél hamarabb meg tudjuk nyitni a sípályát a sportolók előtt, első körben a síelőkre és a snowboardozókra gondolok. Biztos, hogy sok szánkós fog jönni ez után is a hegyre, nekik majd külön érdeklődésre eltudjuk mondani, hogy hol lehet a szánkókat kipróbálni, olyan biztonságos területen, ahol nem fog baleset történni. Az Angyalok tisztása az egyik rész, a másik pedig a Veronika rész lesz, ahol ki lesz jelölve egy kisebb szánkópálya. – mondta a pályaüzemeltető.

Banka Zsolt hozzátette: a napokban igyekeznek a várossal közösen megoldást találni arra, hogy a érkezőket biztonságosan tudják felengedni Kékestetőre, hiszen az elmúlt időszakban több volt az autó, mint a parkoló, és a megfelelő távolságtartás is sokszor elmaradt.


Tovább az archívumra