Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lehullott az első hó, folyamatosan tisztítják a város útjait

Lehullott az első hó, folyamatosan tisztítják a város útjait

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az ország túlnyomó részén éjszaka hullott a hó, hol vékonyabb a hótakaró, hol több centiméter vastag réteg alakult ki. A télies idő tovább folytatódik, az előrejelzések szerint este hasonló mértékű hó eshet, a hétvégén pedig a hőmérséklet elérheti akár -15 fokot is. A város útjait már kedd este elkezdték síkosság-mentesíteni a szakemberek, de továbbra is készenlétben állnak és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a város útjai, járdái biztonságosan közlekedhetőek legyenek.

Gyöngyösön is leesett az első hó. Bár még nem tarkítja vastag hólepel a várost, de helyenként csúszós, latyakos, havas volt egy-egy útszakasz, amíg nem érkezett meg a síkosság-mentesítést végző csapat.

Amint látszik, egy erősebb fékezés során megnő a jármű féktávja, tehát érdemes a megszokottnál óvatosabban vezetni és elegendő követési távolságot tartani az autósoknak. A Városgondozási Zrt. már este útnak indult, hogy tisztítsa a város útjait.

– Este 8 órától rendeltem el erős sózását az utaknak, az 1-es 2-es besorolási osztályba szereplő utaknak, amit kollégák elvégeztek, illetve a hajnal 3 órai ellenőrzés során megállapodtunk, hogy folytatják ezt a fajta munkát. Jelentették, hogy elkészültek a feladattal, ezzel egy időben elrendeltük a 3-as besoroláshoz tartozó utak síkosság-mentesítését. – mondta Boros Vince városgazda.

A járdák kapcsán a városgazda ismét hangsúlyozta, hogy az ingatlantulajdonosnak a házuk előtt lévő járdaszakaszt tisztán kell tartania, hiszen ha baleset ér valakit a ház előtt, annak anyagi terheit minden esetben a tulajdonosnak kell vállalni. A városi járdákat pedig folyamatosan tisztítják a Városgondozás és a hivatal karbantartó dolgozói.
Boros Vince elmondta: Az előrejelzések szerint az esti órákban hasonló mértékű havazás várható városunkban, így továbbra is készenlétben állnak a szakemberek. Ezt az Időkép meteorológusa is megerősítette.

– Éjjel érkezik havazás és ugyanúgy csütörtök reggelre többfelé lehet fehér a táj. Nagyobb mennyiség inkább a keleti tájakon valószínű, ott akár 5 cm vagy több is hullhat. De még nappal pozitív tartományban alakulnak a hőmérsékletek, így többfelé olvadni fog, a napos tájakon hamar elolvad reggelre kialakult hóréteg. – mondta Herrmann Dóra, az Időgép meteorológusa.

A hétvégén pedig egy hideg légtömeg éri el hazánkat, ami jelentős lehűlést hoz- tette hozzá a szakember.

– A hétvégén érkezik egy nagyobb lehűlés, ekkor is változóan felhős lesz az idő, rövidebb napsütésre ekkor is számíthatunk, jelentős mennyiségű havazás nem lesz, de helyenként kisebb havazás, hózáporok előfordulhatnak. A hajnali órákban főleg a derült és havas tájakon, jelentősen lehűlhet a levegő, akár – 15, -20 fok is előfordulhat. /

Emellett a szél is viharossá válhat, így a hőmérsékletet alacsonyabbnak érezhetjük, ezért érdemes melegen öltözni.


Tovább az archívumra