Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Átadták a műfüves pályát

Átadták a műfüves pályát

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Átadták a Sport Úti Energia Sporttelep új műfüves focipályáját, mely az Energia SC, a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Sportfólió Kft. és Gyöngyös Város Önkormányzata közös együttműködéséből jöhetett létre. A 44×64 méteres pálya régóta tervezett beruházás volt, mely többek között a csapatok téli felkészülését is szolgálja. A beruházás 52 millió forintból valósult meg.

44×64 méteres az a műfüves focipálya, melyet tegnap a Sport Úti Energia Sporttelepen adtak át. A pálya az Energia SC, a Magyar Labdarúgó Szövetség és Gyöngyös Város Önkormányzata, valamint a Gyöngyösi Sportfólió Kft. közös együttműködéséből jött létre. Csiba Attila az Energia SC elnöke azt mondja: a beruházás már évek óta tervben volt, hiszen eddig más klub játékosaival kellett osztozniuk egy pályán a téli felkészülés során.

– Ennek a pályának a létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen. Most azt tudtuk elérni, hogy két egyesület tud osztozkodni a pályán, így, hogy két pályánk van, akkor kétszer annyi gyereket tudunk edzetni folyamatosan. – mondt Csiba Attila, AZ Energia SC elnöke.

A cél, hogy a fiatal és a felnőtt focisták megfelelő körülmények között tudjanak edzeni – emelte ki Vojtekovszki Csaba, az MLSZ Megyei igazgatója az átadón, aki hozzátette: a szövetség igyekszik segíteni a helyi klubokat a TAO pályázatokon keresztül, hogy minél több helyen valósulhasson meg hasonló fejlesztés.

– Az az infrastruktúra, ami ahhoz kell, hogy a gyerekek már kicsi kortól kezdve megfelelő körülmények között pallérozódjanak és megszeressék a futballt, megszeressék a sportot és benne maradjanak a játékban felnőtt korukig. Én azt gondolom, hogy ezek a pályák, azok a létesítmények, amik megújultak, vagy újként kerültek a rendszerbe, azok mind azt szolgálják, hogy itt hosszútávon minőségi feltételeket tudjunk biztosítani elsősorban a sporthoz, a labdarúgáshoz. – mondta Vojtekovszki Csaba, az MLSZ Heves Megyei Igazgatóságának igazgatója.

A beruházás 52 millió forintból valósult meg, melynek 70%-a TAO forrás, 30%-a pedig az önkormányzati hozzájárulás. Hiesz György az átadón elmondta: örül, hogy a városban egyre jobb és színvonalasabb sportfejlesztések valósulnak meg, hiszen Gyöngyös igazi sport város.

– Minden ilyen sportlétesítmény arról szól, hogy nagyon sok fiatal, több száz gyerek sportol, itt labdarúgásban is közel 300-an, a felnőttekkel még több. Kézilabdában is 4-500 fiatal sportol. Nekik ez egy lehetőség, nem csak a sportról, az életmódról, egészségről, egy hosszú távú befektetésről szól. Ez most már tényleg egy olyan pálya, ami négy évszakos, télen-nyáron tudják használni, hiszen a havat is könnyű letakarítani és tényleg a mai kor követelményeinek is megfelelő. – mondta Hiesz György polgármester.

Az átadót követően már birtokba is vették a pályát az Energia SC felnőtt futballistái. A vírus elmúltával pedig a lakosság is használhatja a létesítményt.


Tovább az archívumra