Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Okoslépcső az Egressyben

Okoslépcső az Egressyben

A helyes magatartással összefüggő kifejezések, történelmi évszámok, matematikai műveletek felírásával elkészült az „okoslépcső” az Egressy Béni Általános Iskolában. Ez hamarosan, az intézmény névadójának idézeteivel folytatódik, valamint más, a vizuális tanulással összefüggő ábrával egészül ki, ezzel is segítve a diákok fejlődését.

Jó napot kívánok, kérem szépen, bocsánat. Az első lépcsőfordulóig kedves szavak, a helyes magatartás kifejezései olvashatóak magyarul és angolul. Ha továbbmennek a diákok, történelmi évszámokat majd matematikai műveleteket láthatnak. Az elmúlt hétvégén készült el az „okoslépcső” az iskolában, mintegy 140 ezer forintból, amelyhez két önkormányzati képviselő, Dr. Végh Attila és Bárdosné Kocsis Éva is hozzájárult.

– Ez volt a kulcsszó, a vizuális. Tudásunk felvételének nagyon nagy százaléka vizuális élményekből adódik. Úgy csináljuk, hogy minél többet tudjanak fölvenni így, szemmel, és emellé, amikor magyarázat is jön, akkor lényegesebben, jobban megmarad. – mondta Lipkovics Gábor, az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója.

Egyelőre három lépcsőnél készültek el a feliratok, hamarosan azonban felkerülnek a felsőbb fokokra is az információk, amelyekre az iskola névadójára utaló idézetek kerülnek. A diákok vizuális továbbképzése itt nem áll meg, hamarosan újabb jelzések segítik a tananyagok megértését.

– A bejárati ajtóknál megcsináljuk azt, hogy ugyanezzel a rendszerrel egy olyan ábrát tudunk ragasztani, ami a fokokat jelzi, és így, a matematikánál lehet tanítani, mi a hegyesszög, mi a derékszög, tompaszög, egyebek, és mindez úgy fölrajzolva, hogy a nyitott ajtónál a pedagógus tudja magyarázni a két befogónál, hogy ott mi történik. – tette hozzá Lipkovics Gábor.

Bár a vírushelyzet miatt most minden csendesebb, az intézmény folyamatosan fejlődik. Tavaly októberben átadták a 10×15 méteres többfunkciós sportpályát az iskola udvarán, a pedagógusok hamarosan egy külön étkezőt kaphatnak, a diákok számára pedig egy fitneszpark létrehozása is szerepel a tervek között.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Márkus Liza - Könnyű mint az 1x1
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Luther Márton élete 5. – Minden eladó - rajzfilm sorozat
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság