Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Központi utasítást kér a Jobbikos országgyűlési képviselő a Mátrai helyzet megoldására

Központi utasítást kér a Jobbikos országgyűlési képviselő a Mátrai helyzet megoldására

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Írásbeli választ és személyes találkozót kér Dudás Róbert, Jobbikos országgyűlési képviselő Pintér Sándor belügyminisztertől a Mátrába érkező tömegek kezelésének megoldása érdekében. Mint arról már beszámoltunk, annyi ember érkezik folyamatosan a térségbe, hogy sem elég parkoló, sem elég egyenruhás nincs, aki a forgalmat irányítsa. A városrendészek és a polgárőrök mellé a rendőrség segítségét kérte már Kévés Tamás alpolgármester is, ám az országgyűlési képviselő szerint a megoldáshoz központi utasításra van szükség, ezért várja a belügyminiszter válaszát a témában.

Folyamatos jelenlétet nem tud biztosítani a Mátrában a rendőrség, leginkább a Városrendészet és a Polgárőrség munkatársai látják el a forgalomirányítási feladatot. Még a múlt héten fogalmazta meg véleményét és kérdéseit Kévés Tamás alpolgármester a közösségi oldalán. Mint arról már mi is többször hírt adtunk, annyi turista érkezik az ország legmagasabb pontjára, hogy sem elég parkoló, sem pedig elég egyenruhás nincs a helyszínen.

– Gyöngyös város polgárőrei, valamint a városrendészetnek a munkatársai látják el azt a feladatot, amit bár társadalmi munkában és rendkívül elhivatottan végeznek, de nem tartozik a feladatkörük közé, és nem is járhatnak el bizonyos intézkedések kapcsán. – mondta Dudás Róbert országgyűlési képviselő (Jobbik Magyarországért Mozgalom).

Így például nem is büntethetnek, szankció kiszabására a rendőrség van feljogosítva. Azért, hogy az ország második legkedveltebb célpontjáról a turisták elégedetten térjenek haza, gyors megoldás kell.

– Tudom viszont azt, hogy az ilyen szintű döntésekhez központi utasításra, központi jóváhagyásra van szükség. A legfelső vezető pedig Pintér Sándor belügyminiszter úr, tehát, mint említettem, mind írásban, mind egy személyes találkozó kérésében fordulok hozzá, hogy közösen találjuk meg a megoldást, közösen találjuk meg a közlekedésre, a bűnüldözésre. – mondta Dudás Róbert,

A levelet még ma elküldi a belügyminiszternek.

Kévés Tamás tegnap újabb problémára hívta fel a figyelmet a közösségi oldalon. Mint írja, a pandémia következtében hozott korlátozó szabályozások szinte ellehetetlenítik az illemhelyek használatát a Mátrába érkező turisták számára. Mint írja: Jelenleg a benzinkutakon kívül csak az önkormányzat és a kékestetői sípálya nyújt ilyen szolgáltatást. Kévés Tamás azt javasolja, hogy a mátrai, elvitelre ételt és italt kínáló vendéglátósok vendégeiket beengedhessék az általuk üzemeltetett illemhelyekre.


Tovább az archívumra