Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elismerés fiataloknak

Elismerés fiataloknak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Még decemberben döntött a testület a Gyöngyösi Fiatalok a Művészetekért elismerés díjazottjáról is. Idén a kitüntetést Safranka-Peti Zsófia táncművész, a Magyar Táncművészeti Egyetem oktatója kapja.

A Gyöngyösi Fiatalok a Művészetekért díj Safranka-Peti Zsófia táncművészé lett, aki a Magyar Táncművészeti egyetem oktatója és szabadúszó táncosként van jelen a szakmában. Azt mondja, örömteli meglepetésként érte a jelölés és a díj is.

– Nekem nagy meglepetés volt, mert egyáltalán nem tudtam róla, hogy megpályázták helyettem. Bódis Bea közreműködésével történt ez a pályázat beadása és én már csak a hírt kaptam, hogy én nyertem el a művészeti részét. Nagyon meglepődtem, csak versenyeken nyertem eddig, így külön még a munkámat nem értékelték, nem ismerték el és nagyon jó érzés, hogy van értelme és látják az emberek, hogy a művészetnek is van helye. – mondta Safranka-Peti Zsófia táncművész.

Safranka-Peti Zsófia több hazai koreográfussal is dolgozott már, illetve színházi musicalekben is láthatta a közönség. A fiatal táncos visszahúzódó személyisége ellenére olyan szakmát választott, ahol nap mint nap meg kell mutatnia magát a közönség előtt.

– Én egy olyan kislány voltam – 3-4 éves korszakról beszélünk -, hogy asztal alá elbújtam, ha jöttek a vendégek, nem akartam látszódni körülbelül és furcsa, hogy egy ilyen szakmát választottam, hogy nézők előtt kell megmozdulni, magabiztosnak lenni. Azt gondolom, hogy mind a kettő én vagyok és örülök, hogy ez is így ki tudott jönni belőlem. – tette hozzá Safranka-Peti Zsófia.

Szintén döntöttek a képviselők Gyöngyösi Fiatalok a Tudásért, és Közösségért kitüntetések odaítéléséről. A Gyöngyösi Fiatalok a Tudásért kitüntetésben Kupás Vendel Péter, a Berze Nagy János Gimnázium egykori tanulója, az ELTE Bolyai Szakkollégium tagja, míg a Gyöngyösi Fiatalok a Közösségért kitüntetésben Bogdán Noémi, a Berze Nagy János Gimnázium egykori tanulója részesült. A díjakat egy későbbi időpontban adják majd át.


Az Aktuális napi hírei (2021-01-22 )

Tovább az archívumra